Waar kan je hiv laten testen?

Wist je dat er in Nederland jaarlijks 800 nieuwe hiv-patiënten bijkomen? Hiv is een infectie die overdraagbaar is via bloed, sperma, vaginaal vocht en moedermelk. Wanneer je tot een risicogroep behoort (bijvoorbeeld na onveilig seksueel contact of een besmette naald) of twijfelt, is het altijd aan te raden om een hiv test te doen. Voor hiv is een vroege detectie erg belangrijk, om ernstige klachten en gevolgen te voorkomen. Er zijn drie mogelijkheden voor het testen van hiv: bij een huisarts, bij de GGD, of door te kiezen voor een zelftest thuis. We bespreken deze mogelijkheden hieronder.

Testen bij huisarts of GGD

In Nederland kan je kiezen om je te laten testen bij een huisarts, of bij een GGD kliniek voor soa’s. Bij de huisarts wordt een hiv-test vergoed door de verzekering. De test begint in de meeste gevallen met een gesprek. Bij een hiv-test neemt de arts bloed af, die wordt getest op de aanwezigheid van antistoffen. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om te kiezen voor een hiv sneltest, waarbij je de uitslag binnen een halfuur weet. Daarnaast is er de GGD polikliniek, waarbij risicogroepen zich gratis en anoniem kunnen laten testen. Risicogroepen zijn bijvoorbeeld sekswerkers, mensen die gewaarschuwd zijn voor een soa of slachtoffers van seksueel geweld.

Hiv zelftest

Wil je of kan je niet naar je huisarts of een GGD gaan? Dan is een hiv zelftest een alternatief. We vertellen je graag specifiek wat meer over de INSTI hiv zelftest. Dit is de enige CE gekeurde hiv zelftest in Nederland. Deze zelftest heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Betrouwbaar resultaat (binnen 60 seconden) met een nauwkeurigheid groter dan 99%
  • Detecteert hiv infecties twee weken eerder dan alle andere testen op de markt
  • Direct testen in de privacy van thuis
  • Eenvoudig gebruik in drie stappen
  • Discreet online te bestellen of bij een van de vele apotheken in Nederland

Ga direct naar een huisarts of de GGD wanneer je klachten hebt die passen bij een acute hiv infectie, je gewaarschuwd bent voor een soa, of wanneer je veel zorgen over een infectie hebt. Ook bij een positief resultaat van de thuistest is het belangrijk om direct naar een arts te gaan voor een extra test.

Loungeset trends voor deze zomer

alulounge

Een zomer in Nederland is niet compleet zonder loungeset in de tuin. Heerlijk om met vrienden, familie en buren te ontspannen en te genieten van het mooie weer. En als je nog naar een nieuwe loungeset opzoek bent kan je het maar beter gelijk goed doen: we zetten de loungeset trends voor deze zomer op een rijtje!

Trend: tuin als verlengstuk van je woning

De eerste trend die we bespreken is dat we de tuin steeds meer als verlengstuk van het interieur gaan zien. Voor ieder interieur is er tegenwoordig een passende tuinset: in verschillende stijlen, kleuren en materialen. Met accessoires maak je het vervolgens helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan kussens, plaids, vloerkleden, dienbladen en verlichting.

Trend: natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen zien we in loungesets steeds vaker. Zo zijn populaire materialen bijvoorbeeld teakhout en rope. Teakhout is een extra duurzame houtsoort, die perfect geschikt is voor gebruik buiten. Het gebruik van teakhout zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Een ander materiaal voor een natuurlijke uitstraling is rope. Rope is een soort touw, met een polyester kern. Met rope is het mogelijke om patronen en knopen te vlechten, wat zorgt voor een speelse afwerking van een loungeset.

Trend: all weather kussens

Een andere belangrijke trend die we zien is het gebruik van all weather kussens in loungesets. Zo hoef je niet meer elke dag de kussens binnen te leggen, een regenbuitje is in Nederland immers lastig te voorspellen. Met all weather kussens kan je de kussens in alle weersomstandigheden buiten laten liggen. Maar let op: in de winter haal je de kussens wel naar binnen, want het materiaal wordt natuurlijk wel wat vies na verloop van tijd. All weather kussens zijn gemaakt van een speciale outdoor stof die het water doorlaat. Wanneer je ze rechtop zet, waaien ze zo weer droog. Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig schoon te maken. Een ideale keuze dus voor je loungeset buiten!

Trend: alu design voor buiten

Wanneer je erg van de strakke, industriële trend houdt, is een alu design set echt iets voor jou. Bij deze trend zie je veel moderne lijnen, strakke kussens en wordt er gebruik gemaakt van bijzondere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan mat wit. Dit frist je hele tuin mooi op. Combineer de rechte modellen vervolgens met felle kleuren en je hebt meteen een vrolijke en stijlvolle inrichting van je eigen ‘buitenkamer’.

Mis je nog een trend in het lijstje? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

De voordelen van een heftafel

Een heftafel is een veelgebruikt hulpmiddel in een werkomgeving zoals een magazijn of werkplaats. En niet voor niets, het gebruik van een heftafel brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Ik hoor je denken, maar welke voordelen dan? We zetten in deze blog 3 voordelen voor je op een rijtje.

 

Voordeel #1: geen zware lasten tillen

Wist je dat je wettelijk gezien volgens de Arbowet maar 23 kilo mag tillen? Vergeet het zelf tillen van zware lasten, een heftafel doet dit werk voor je! Het maakt niet uit of dit nu gaat om het overbruggen van een hoogteverschil tussen bijvoorbeeld een vrachtwagen en losplaats, om pallets naar een hogere verdieping te takelen of om goederen op de juiste werkhoogte te brengen. Het hefvermogen is erg verschillend per heftafel: reken op een range tussen de 150 en 3000 kilo. Zo is er voor iedere klus een geschikte variant.

 

Voordeel #2: verschillende soorten, maten & materialen

Heftafels zijn er daarnaast in vele verschillende soorten en maten, afhankelijk van jouw specifieke wensen. Zo zijn er handmatige en elektrische varianten, vaste of mobiele tafels, mini-tafels voor kleine objecten of juist varianten voor goederen met een groot volume. Ook zijn er heftafels gemaakt van verschillende materialen. Een werkomgeving zoals een ziekenhuis vraagt bijvoorbeeld om een heftafel gemaakt van roestvrijstaal.

 

Voordeel #3: ergonomische keuze

Je las het al eerder in een tekst: een groot voordeel van een heftafel is dat je zelf geen zware lasten meer hoeft te tillen. Bij heftafels wordt er daarnaast op verschillende manieren rekening gehouden met ergonomie. Denk aan heffen en zakken door middel van pedaalbediening, mobiele heftafels die verrijdbaar zijn door een duwbeugel en hydraulische bediening. Deze maatregelen voorkomen lichamelijke klachten en zorgen voor een verhoogde mate van werkcomfort.

 

Werk je zelf met een heftafel? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Deel ze met ons in de comments hieronder.

De temperatuur van een vloerverwarming

Vloerverwarming, misschien wel het meest aangename systeem om zo je woning warm te krijgen, helaas duurt het wel wat langer dan bijvoorbeeld radiatoren. Bij vloerverwarming wordt normaal gezien geen dag en nacht temperatuur ingesteld omdat het opwarmen en afkoelen erg lang duurt, hierdoor wordt ook energie bespaard.

Maar wat is nou de perfecte temperatuur?

Daar is eigenlijk geen antwoord op te geven, dit is natuurlijk per persoon verschillend maar er wordt gezegd dat er vanaf 18 graden condens op de vloer kan komen. Aangeraden wordt dus om hieronder te zitten. Het meeste wat gezegd wordt is om een standaard temperatuur van 16 graden in te stellen voor je vloerverwarming.

Wil je toch tot het extreme gegaan dan moet je ook rekening houden met de maximale temperatuur. Niet iedere vloer kan al deze hitte aan maar als het rond de 30-40 graden gehouden wordt dan kan er niet zomaar iets geks gebeuren.

Dit is tevens ook de aangeraden maximale temperatuur door artsen, vanaf deze temperatuur hanger er nog geen gezondheidsrisico’s aan. Vroeger werd zelfs gedacht dat vloerverwarming sowieso ongezond was, gelukkig zijn we er inmiddels achter dat dit niet het geval is en kunnen we lang genieten van een warme vloer.

Zet dan ook niet zomaar je vloerverwarming uit maar zet deze op een laag pitje. Hierdoor blijft het verbruik beperkt en moet dus niet opnieuw het hele systeem opgewarmd worden.

 

Het belangrijkste om rekening mee te houden is het soort vloer wat je hebt om daarmee rekening te houden met de temperatuur.

 

Hoe kies je een goede uitvaartverzekering

WATWILJIJWETEN.NL

Hoewel een uitvaart niet iets is waar je al graag over na wil denken, is het toch verstandig om al bezig te zijn met de dag die ooit zal komen. Waarschijnlijk gun je het je familie en vrienden om op een fijne en waardige manier afscheid te nemen van je. Om zo’n dag goed te laten verlopen, is een uitvaartverzekering een goede manier om je hiervoor in te dekken. Het afsluiten van een uitvaartverzekering zorgt er in eerste instantie voor dat de kosten voor jouw uitvaart niet nog door je nabestaanden betaald hoeven worden. Een zorg waar men gelukkig dus niet naar hoeft om te kijken na je overlijden. Een uitvaartverzekering afsluiten verstandig met het oog op de lange termijn, en in verschillende vormen af te sluiten. Wij zetten de twee meest gekozen opties voor je op een rij.

Uitbetalen

Een veel gekozen vorm van een uitvaartverzekering is het uitbetalen van een bedrag aan de nabestaanden. De nabestaanden ontvangen dit bedrag en mogen dit naar alle vrijheid besteden. Dit mag dus aan een uitvaart uitgegeven worden, maar dat is geen verplichting. Hoe hoger de premie is die je betaalt tijdens de looptijd van de verzekering, hoe meer kapitaal er opgebouwd wordt dat kan worden uitgekeerd.

Uitkering in natura

Een andere veel gekozen vorm van een uitvaartverzekering is een uitbetaling in Natura. Dit houdt in dat bij het overlijden een compleet verzorgde uitvaart geregeld wordt. Er wordt dan geen bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden, dit kapitaal zit dan in de uitvaart zelf. Groot voordeel hiervan is dat de uitvaart dan door de nabestaanden niet helemaal zelf geregeld dient te worden, maar dat dit geregeld wordt door een uitvaartmaatschappij.

Welke vorm van een uitvaartverzekering je ook kiest, het is wel degelijk belangrijk om nu al na te denken over je oude dag. Het laatste wat je wil is waarschijnlijk je nabestaanden met kosten opzadelen om afscheid van je te nemen. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk best fors zijn als je dit zelf moet betalen. Een goede voorbereiding op je oude dag is dus niet voor niets. Online kun je je uitvaartverzekering vergelijken met anderen, om te kijken welke aanbieder het beste bij jouw wensen past.

Wat is het beste formaat voor een tablet?

Tablets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je niet alleen tablets van verschillende merken, met verschillende besturingssystemen en in verschillende kleuren, maar ook het formaat kan per tablet variëren. Over het algemeen hebben tablets een formaat tussen de 7.7 en 13.3 inch. Ben je op zoek naar een heel klein formaat? Dan is er ook nog de phablet, een kruising tussen een smartphone en tablet met een scherm tussen de 5.5 en 7.7 inch.

Het perfecte formaat voor een tablet bestaat niet. Dit is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij het kiezen van een ideaal formaat, adviseren we je om voor jezelf duidelijk te krijgen waar, hoe, waarvoor en hoe vaak je de tablet gaat gebruiken.

Waarvoor ga je de tablet gebruiken?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voor de aanschaf van een tablet is: “Wat ga ik met mijn tablet doen?”.

Surfen op het internet

Wil je je tablet gebruiken om te Facebooken of te surfen op het internet? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een 10 inch tablet. Je hebt dan voldoende ruimte op je scherm om alle content te zien en hoeft niet steeds in- en uit te zoom.

Films, Netflix en games

Wanneer je op een prettige en relaxte manier films of series op Netflix wilt kunnen kijken of je tablet gebruikt voor het spelen van games, kun je ook het beste kiezen voor een tablet met een iets groter schermformaat. De resolutie is dan vaak een stuk beter.

Lezen van e-books en/of magazines

Bij het lezen op je tablet is het ideale formaat afhankelijk van het soort content dat je leest. Wil je in bed of tijdens de dagelijkse treinreis naar je werk een e-book lezen? Dan is een lichte 7 inch tablet waarschijnlijk het prettigst. Deze kleine tablet kun je comfortabel in één hand vasthouden en is gemakkelijk mee te nemen. Lees je je favoriete magazine of krant digitaal? Dan  is een formaatje groter wellicht net iets aangenamer, omdat magazines vaak een hoop kolommen en afbeeldingen bevatten.

Werken & het typen van teksten

Wil je baas voor jou een tablet huren zodat je er dagelijks op kunt werken? Of verwacht je veel teksten (in mails of documenten) te typen op je tablet? Ga dan voor een hybride of convertible tablet met groot schermformaat. Deze tablets kunnen zowel als tablet en als laptop gebruikt kunnen worden en bevatten vaak een toetsenbord of de mogelijkheid tot het aansluiten van een toetsenbord.

Locatie van gebruik & mobiliteit

Ook de locatie waarop je de tablet gebruikt, is bepalend voor het ideale formaat. Gebruik je de tablet vooral thuis? Dan hoef je voor deze factor niet echt rekening te houden met het formaat. Wil je de tablet juist onderweg gebruiken of moet je hem veel met je mee dragen tijdens je dagelijkse werkzaamheden? Dan is een kleiner formaat vaak handiger omdat deze gemakkelijker op te bergen en mee te dragen is.

Hoe kan ik een leren tas het beste onderhouden?

Leer is een stevig, flexibel en duurzaam materiaal. Veel tassen worden gemaakt van leer. Dit materiaal is vrijwel onbeperkt houdbaar. Als u uw leren tas goed onderhoudt, kunt u er jarenlang plezier van hebben. De volgende tips voor onderhoud zijn makkelijk toe te passen. Ze zorgen ervoor dat het leer langer mooi blijft en zo zijn unieke identiteit behoudt.

Om de kleur te beschermen en te voorkomen dat het leer uitdroogt, is het aan te raden langdurige blootstelling met directe warmte te voorkomen. Zorg er ook voor dat het niet te nat wordt, bijvoorbeeld door regen, sneeuw, of hagel. Gebeurt dit toch, laat het leer dan op een natuurlijke manier rustig drogen.

Daarnaast is het belangrijk om twee à drie keer per jaar leren tassen te verzorgen met een leder onderhoudsmiddel, bijvoorbeeld een leerspray of een beetje leervet. Hierdoor blijft het leer soepel en waterafstotend. Ook zorgt dit ervoor dat het leer niet uit droogt, en zo verlengt u de levensduur van uw tas.

Voor dagelijks onderhoudt en het verwijderen van vlekken, kunt u het leer het beste afnemen met een droog of licht vochtig doekje. Gebruik hiervoor geen zeep of andere chemische reinigingsmiddelen. Met tassen die lichter van kleur zijn, is het belangrijk op te letten welke kledingstukken u erbij draagt. Zo kunnen donkere stoffen zoals jeans soms afgeven. Als dit gebeurt, kunnen de vlekken worden verwijderd met een reinigingsschuim.

Leer is een natuurproduct. Dit betekent dat er vaak littekens in het leer te vinden zijn, wat er ook voor zorgt dat elke tas van dit materiaal uniek is. Leren tassen zijn stijlvol en gaan nooit uit de mode. Ze worden mooier naarmate ze vaker gebruikt worden en dit draagt bij aan hun bijzondere karakter. De aankoop van een leren tas garandeert veel complimenten en jarenlang plezier.

Hoe verkoop je razendsnel je huis?

Snel huis verkopen

Je kunt door allerlei oorzaken in een situatie belanden waarin je snel je huis wilt of moet verkopen. Het kan zijn dat je door een scheiding of door arbeidsongeschiktheid de lasten van je hypotheek niet meer kan dragen. Maar het kan ook zo zijn dat je al een nieuw huis hebt gekocht en het maar niet opschiet met de verkoop van je oude huis. Je bent er nu wel klaar mee. In alle gevallen waarin je snel van je huis af wilt, kan een huizenopkoper uitkomst bieden.

Huizenopkoper

Huizenopkopers zijn goed gefinancierde organisaties die met eigen middelen woningen kopen met het doel ze met winst weer door te verkopen. Omdat huizenopkopers in staat zijn om direct het geboden bedrag te betalen, zonder voorbehoud van financiering, kan dit razendsnel rond zijn. In principe zelfs binnen 24 uur. Het werkt heel eenvoudig en je hoeft als verkoper zelf geen enkele kosten te maken.

Razendsnel en zonder kosten

Als je contact opneemt met een huizenopkoper dan krijg je vaak al binnen een paar uur een indicatief bod op je huis. Als je geïnteresseerd bent, komt er vervolgens binnen 24 uur een onafhankelijk taxateur langs om een definitief bod uit te brengen. Ga je daarmee akkoord, dan is de verkoop in feite al direct rond. De notaris regelt dan de overdracht en maakt alles officieel rond. De kosten van de notaris worden meestal door de huizenopkoper voor rekening genomen.

Je bespaart duizenden euro’s

Dat betekent dus dat jij als verkoper helemaal geen kosten hoeft te maken voor de verkoop van je huis. Er komt geen makelaar aan te pas, de notariskosten worden voor je betaald en je hoeft ook niet te adverteren. Ook hoef je geen kleine klusjes meer te doen om je huis verkoopklaar te maken. Alles bij elkaar praat je dan snel over duizenden euro’s aan kosten, die je uitspaart.

En wanneer je in de vervelende situatie zit dat er een executieverkoop dreigt, dan gaat het helemaal om gigantische kosten. Denk alleen maar aan het feit dat je bij een executieverkoop meestal maar zo’n 65 procent van de marktwaarde voor je woning zal krijgen. Je blijft dan dus met een enorme restschuld zitten.

Vraag gratis en vrijblijvend een bod aan

Zijn er dan alleen maar voordelen aan de verkoop van je huis aan huizenopkoper? Bijna wel. Het enige minpunt is dat je nooit de maximale prijs zal krijgen voor je woning. De huizenopkoper wil er immers wel wat aan kunnen verdienen. Maar je zal aanzienlijk meer geld voor je huis krijgen dan bij een executieverkoop.

En wanneer je je huis weet te verkopen via een makelaar, zal je allicht een betere prijs kunnen krijgen, maar de vraag is dan wel hoe lang het duurt voordat je je huis verkocht hebt. Dat kan maanden en soms zelfs jaren duren. Als je zoveel tijd of geduld niet hebt, waag het er dan eens op en vraag een bod op je woning aan.

Hoe maak je pannenkoeken zonder ei?

pannenkoeken

 

Pannenkoeken is het lievelingsgerecht van menig kind en volwassenen. Heel eenvoudig te bereiden en makkelijk op te smikkelen. Pannenkoekenmixen zijn te koop in pakjes, of heel eenvoudig zelf te maken. Naast meel en melk is ei het belangrijkste ingrediënt van een pannenkoek. Helaas kan niet iedereen tegen ei, door intolerantie of allergie, of eten sommige mensen liever geen ei. Maar niet getreurd. Ook voor jou is het mogelijk om pannenkoeken te eten. Hier volgen een aantal vervangers voor ei in pannenkoeken.

Ei zorgt ervoor dat de mix bindend is. Het is dus belangrijk voor de vervangende producten dat ze een bindende kwaliteit hebben. Zo zorg je ervoor dat je een fijn beslag hebt en dat de pannenkoek makkelijk te bakken is en niet uiteen valt.

Banaan
Een goed voorbeeld en alternatief hiervoor is banaan. Banaan zorgt ervoor dat melk en meel kunnen binden en geeft een vaste structuur. Daarnaast is banaan ook nog eens lekker zoet en geeft je pannenkoek een lekkere tropische bananensmaak. Prak of mix de banaan door het deeg en bakken maar.

Havermout
Ook een optie is havermout. Dit werkt ook prima als bindmiddel. Havermout is ook nog eens extra gezond, dus voor een gezonde goed gevormde pannenkoek is havermout ideaal. De pannenkoek kan wel een wat stuggere smaak door de havermout.

Bakpoeder
Bakpoeder is de ideale oplossing wanneer je de gewone pannenkoeksmaak wilt behouden. Een theelepel bakpoeder is genoeg voor het pannenkoekenbeslag. Bakpoeder zorgt dat het beslag zich goed bindt. Los het bakpoeder op in wat lauwwarm water en voeg dit toe aan het beslag.

Er zijn dus genoeg ei vrije opties voor het maken van pannenkoeken. Banaan, havermout of bakpoeder zijn ideale vervangers voor ei in pannenkoeken.

Waarom is de zonsondergang vaak zo mooi gekleurd?

sunset-431675_640

We kennen het allemaal: prachtige zonsondergangen om echt bij weg te zwijmelen. De ene keer zijn ze nog mooier dan de andere keer. Het gekke is alleen: we hebben een blauwe lucht maar we zien vaak een rode of oranje zonsondergang. Hoe werkt dit eigenlijk precies? De zon heeft veel meer kleuren in haar licht dan het witte licht dat wij zien. Dit licht moet door een dampkring heen, waardoor de kleur worden verspreid.

Allemaal kleuren in de lucht
Hoewel je het misschien niet direct zou zeggen, bestaat de zon toch echt uit veel verschillende kleuren. Het zonlicht gaat in één rechte lijn naar je oog toe. Daarom zien wij het zonlicht als wit en soms als geel. De andere kleuren missen we op deze manier. Een beetje van dit licht wordt afgebogen, wij merken daar overdag vrij weinig van. Blauw wordt als eerst afgebogen en verspreid. Daarom zien wij vaak een heldere blauwe hemel. Wanneer de zon lager aan de hemel staat, zoals in de avond, dan moet het licht van de zon zich door een dikke dampkring worstelen.

Sterke kleur rood
Door deze dampkring worden nog meer kleuren dan alleen blauw verspreid. De enige winnaar van de kleuren, dus de kleur die het als enige haalt om echt helemaal door de dampkring heen te komen, is de kleur rood. Daarom zien wij vaak een hele mooie rode zonsondergang. De weersomstandigheden moeten er natuurlijk wel naar zijn om een dergelijke zonsondergang te kunnen zien. Daarnaast is ook de hoeveelheid stof in de atmosfeer van grote invloed op hoe mooi een zonsondergang kan zijn.