Wat is het beste formaat voor een tablet?

Tablets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je niet alleen tablets van verschillende merken, met verschillende besturingssystemen en in verschillende kleuren, maar ook het formaat kan per tablet variëren. Over het algemeen hebben tablets een formaat tussen de 7.7 en 13.3 inch. Ben je op zoek naar een heel klein formaat? Dan is er ook nog de phablet, een kruising tussen een smartphone en tablet met een scherm tussen de 5.5 en 7.7 inch.

Het perfecte formaat voor een tablet bestaat niet. Dit is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij het kiezen van een ideaal formaat, adviseren we je om voor jezelf duidelijk te krijgen waar, hoe, waarvoor en hoe vaak je de tablet gaat gebruiken.

Waarvoor ga je de tablet gebruiken?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voor de aanschaf van een tablet is: “Wat ga ik met mijn tablet doen?”.

Surfen op het internet

Wil je je tablet gebruiken om te Facebooken of te surfen op het internet? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een 10 inch tablet. Je hebt dan voldoende ruimte op je scherm om alle content te zien en hoeft niet steeds in- en uit te zoom.

Films, Netflix en games

Wanneer je op een prettige en relaxte manier films of series op Netflix wilt kunnen kijken of je tablet gebruikt voor het spelen van games, kun je ook het beste kiezen voor een tablet met een iets groter schermformaat. De resolutie is dan vaak een stuk beter.

Lezen van e-books en/of magazines

Bij het lezen op je tablet is het ideale formaat afhankelijk van het soort content dat je leest. Wil je in bed of tijdens de dagelijkse treinreis naar je werk een e-book lezen? Dan is een lichte 7 inch tablet waarschijnlijk het prettigst. Deze kleine tablet kun je comfortabel in één hand vasthouden en is gemakkelijk mee te nemen. Lees je je favoriete magazine of krant digitaal? Dan  is een formaatje groter wellicht net iets aangenamer, omdat magazines vaak een hoop kolommen en afbeeldingen bevatten.

Werken & het typen van teksten

Wil je baas voor jou een tablet huren zodat je er dagelijks op kunt werken? Of verwacht je veel teksten (in mails of documenten) te typen op je tablet? Ga dan voor een hybride of convertible tablet met groot schermformaat. Deze tablets kunnen zowel als tablet en als laptop gebruikt kunnen worden en bevatten vaak een toetsenbord of de mogelijkheid tot het aansluiten van een toetsenbord.

Locatie van gebruik & mobiliteit

Ook de locatie waarop je de tablet gebruikt, is bepalend voor het ideale formaat. Gebruik je de tablet vooral thuis? Dan hoef je voor deze factor niet echt rekening te houden met het formaat. Wil je de tablet juist onderweg gebruiken of moet je hem veel met je mee dragen tijdens je dagelijkse werkzaamheden? Dan is een kleiner formaat vaak handiger omdat deze gemakkelijker op te bergen en mee te dragen is.

Hoe kan ik een leren tas het beste onderhouden?

Leer is een stevig, flexibel en duurzaam materiaal. Veel tassen worden gemaakt van leer. Dit materiaal is vrijwel onbeperkt houdbaar. Als u uw leren tas goed onderhoudt, kunt u er jarenlang plezier van hebben. De volgende tips voor onderhoud zijn makkelijk toe te passen. Ze zorgen ervoor dat het leer langer mooi blijft en zo zijn unieke identiteit behoudt.

Om de kleur te beschermen en te voorkomen dat het leer uitdroogt, is het aan te raden langdurige blootstelling met directe warmte te voorkomen. Zorg er ook voor dat het niet te nat wordt, bijvoorbeeld door regen, sneeuw, of hagel. Gebeurt dit toch, laat het leer dan op een natuurlijke manier rustig drogen.

Daarnaast is het belangrijk om twee à drie keer per jaar leren tassen te verzorgen met een leder onderhoudsmiddel, bijvoorbeeld een leerspray of een beetje leervet. Hierdoor blijft het leer soepel en waterafstotend. Ook zorgt dit ervoor dat het leer niet uit droogt, en zo verlengt u de levensduur van uw tas.

Voor dagelijks onderhoudt en het verwijderen van vlekken, kunt u het leer het beste afnemen met een droog of licht vochtig doekje. Gebruik hiervoor geen zeep of andere chemische reinigingsmiddelen. Met tassen die lichter van kleur zijn, is het belangrijk op te letten welke kledingstukken u erbij draagt. Zo kunnen donkere stoffen zoals jeans soms afgeven. Als dit gebeurt, kunnen de vlekken worden verwijderd met een reinigingsschuim.

Leer is een natuurproduct. Dit betekent dat er vaak littekens in het leer te vinden zijn, wat er ook voor zorgt dat elke tas van dit materiaal uniek is. Leren tassen zijn stijlvol en gaan nooit uit de mode. Ze worden mooier naarmate ze vaker gebruikt worden en dit draagt bij aan hun bijzondere karakter. De aankoop van een leren tas garandeert veel complimenten en jarenlang plezier.

Hoe verkoop je razendsnel je huis?

Snel huis verkopen

Je kunt door allerlei oorzaken in een situatie belanden waarin je snel je huis wilt of moet verkopen. Het kan zijn dat je door een scheiding of door arbeidsongeschiktheid de lasten van je hypotheek niet meer kan dragen. Maar het kan ook zo zijn dat je al een nieuw huis hebt gekocht en het maar niet opschiet met de verkoop van je oude huis. Je bent er nu wel klaar mee. In alle gevallen waarin je snel van je huis af wilt, kan een huizenopkoper uitkomst bieden.

Huizenopkoper

Huizenopkopers zijn goed gefinancierde organisaties die met eigen middelen woningen kopen met het doel ze met winst weer door te verkopen. Omdat huizenopkopers in staat zijn om direct het geboden bedrag te betalen, zonder voorbehoud van financiering, kan dit razendsnel rond zijn. In principe zelfs binnen 24 uur. Het werkt heel eenvoudig en je hoeft als verkoper zelf geen enkele kosten te maken.

Razendsnel en zonder kosten

Als je contact opneemt met een huizenopkoper dan krijg je vaak al binnen een paar uur een indicatief bod op je huis. Als je geïnteresseerd bent, komt er vervolgens binnen 24 uur een onafhankelijk taxateur langs om een definitief bod uit te brengen. Ga je daarmee akkoord, dan is de verkoop in feite al direct rond. De notaris regelt dan de overdracht en maakt alles officieel rond. De kosten van de notaris worden meestal door de huizenopkoper voor rekening genomen.

Je bespaart duizenden euro’s

Dat betekent dus dat jij als verkoper helemaal geen kosten hoeft te maken voor de verkoop van je huis. Er komt geen makelaar aan te pas, de notariskosten worden voor je betaald en je hoeft ook niet te adverteren. Ook hoef je geen kleine klusjes meer te doen om je huis verkoopklaar te maken. Alles bij elkaar praat je dan snel over duizenden euro’s aan kosten, die je uitspaart.

En wanneer je in de vervelende situatie zit dat er een executieverkoop dreigt, dan gaat het helemaal om gigantische kosten. Denk alleen maar aan het feit dat je bij een executieverkoop meestal maar zo’n 65 procent van de marktwaarde voor je woning zal krijgen. Je blijft dan dus met een enorme restschuld zitten.

Vraag gratis en vrijblijvend een bod aan

Zijn er dan alleen maar voordelen aan de verkoop van je huis aan huizenopkoper? Bijna wel. Het enige minpunt is dat je nooit de maximale prijs zal krijgen voor je woning. De huizenopkoper wil er immers wel wat aan kunnen verdienen. Maar je zal aanzienlijk meer geld voor je huis krijgen dan bij een executieverkoop.

En wanneer je je huis weet te verkopen via een makelaar, zal je allicht een betere prijs kunnen krijgen, maar de vraag is dan wel hoe lang het duurt voordat je je huis verkocht hebt. Dat kan maanden en soms zelfs jaren duren. Als je zoveel tijd of geduld niet hebt, waag het er dan eens op en vraag een bod op je woning aan.

Hoe maak je pannenkoeken zonder ei?

pannenkoeken

 

Pannenkoeken is het lievelingsgerecht van menig kind en volwassenen. Heel eenvoudig te bereiden en makkelijk op te smikkelen. Pannenkoekenmixen zijn te koop in pakjes, of heel eenvoudig zelf te maken. Naast meel en melk is ei het belangrijkste ingrediënt van een pannenkoek. Helaas kan niet iedereen tegen ei, door intolerantie of allergie, of eten sommige mensen liever geen ei. Maar niet getreurd. Ook voor jou is het mogelijk om pannenkoeken te eten. Hier volgen een aantal vervangers voor ei in pannenkoeken.

Ei zorgt ervoor dat de mix bindend is. Het is dus belangrijk voor de vervangende producten dat ze een bindende kwaliteit hebben. Zo zorg je ervoor dat je een fijn beslag hebt en dat de pannenkoek makkelijk te bakken is en niet uiteen valt.

Banaan
Een goed voorbeeld en alternatief hiervoor is banaan. Banaan zorgt ervoor dat melk en meel kunnen binden en geeft een vaste structuur. Daarnaast is banaan ook nog eens lekker zoet en geeft je pannenkoek een lekkere tropische bananensmaak. Prak of mix de banaan door het deeg en bakken maar.

Havermout
Ook een optie is havermout. Dit werkt ook prima als bindmiddel. Havermout is ook nog eens extra gezond, dus voor een gezonde goed gevormde pannenkoek is havermout ideaal. De pannenkoek kan wel een wat stuggere smaak door de havermout.

Bakpoeder
Bakpoeder is de ideale oplossing wanneer je de gewone pannenkoeksmaak wilt behouden. Een theelepel bakpoeder is genoeg voor het pannenkoekenbeslag. Bakpoeder zorgt dat het beslag zich goed bindt. Los het bakpoeder op in wat lauwwarm water en voeg dit toe aan het beslag.

Er zijn dus genoeg ei vrije opties voor het maken van pannenkoeken. Banaan, havermout of bakpoeder zijn ideale vervangers voor ei in pannenkoeken.

Waarom is de zonsondergang vaak zo mooi gekleurd?

sunset-431675_640

We kennen het allemaal: prachtige zonsondergangen om echt bij weg te zwijmelen. De ene keer zijn ze nog mooier dan de andere keer. Het gekke is alleen: we hebben een blauwe lucht maar we zien vaak een rode of oranje zonsondergang. Hoe werkt dit eigenlijk precies? De zon heeft veel meer kleuren in haar licht dan het witte licht dat wij zien. Dit licht moet door een dampkring heen, waardoor de kleur worden verspreid.

Allemaal kleuren in de lucht
Hoewel je het misschien niet direct zou zeggen, bestaat de zon toch echt uit veel verschillende kleuren. Het zonlicht gaat in één rechte lijn naar je oog toe. Daarom zien wij het zonlicht als wit en soms als geel. De andere kleuren missen we op deze manier. Een beetje van dit licht wordt afgebogen, wij merken daar overdag vrij weinig van. Blauw wordt als eerst afgebogen en verspreid. Daarom zien wij vaak een heldere blauwe hemel. Wanneer de zon lager aan de hemel staat, zoals in de avond, dan moet het licht van de zon zich door een dikke dampkring worstelen.

Sterke kleur rood
Door deze dampkring worden nog meer kleuren dan alleen blauw verspreid. De enige winnaar van de kleuren, dus de kleur die het als enige haalt om echt helemaal door de dampkring heen te komen, is de kleur rood. Daarom zien wij vaak een hele mooie rode zonsondergang. De weersomstandigheden moeten er natuurlijk wel naar zijn om een dergelijke zonsondergang te kunnen zien. Daarnaast is ook de hoeveelheid stof in de atmosfeer van grote invloed op hoe mooi een zonsondergang kan zijn.

Wat zijn gezonde alternatieven voor tussendoortjes?

166736459

De zomer komt er weer aan, tijd voor de bikini en de sixpacks. Er kunnen altijd wel wat kilootjes af voordat het strandweer er weer aankomt. Een gezonde leefstijl en meer bewegen zijn altijd de key points voor een gezond lichaam. Maar het omgooien van een eetstijl kan soms nog wel erg lastig zijn, daarom is het belangrijk om met kleine stapjes te beginnen. Zo kan een groot en lang blijvend resultaat behaald worden. Begin bijvoorbeeld met het veranderen van je tussendoortjes. Tussendoortjes zijn vaak de boosdoeners in een dieet. Ze bevatten vaak veel calorieën en suikers die verslavend werken. Het kiezen van gezondere alternatieven is de eerste stap in de richting van een gezondere eetstijl.

Groente en fruit
Groente en fruit zijn onmisbaar in een gezonde eetstijl. Gemiddeld eet maar liefst 40 procent van de Nederlandse bevolking te weinig groente en fruit. Hoe beter om dit aan te passen dan af en toe te snacken op wat groente of fruit. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit is twee stuks. Door fruit als tussendoortje te gebruiken heb je je dagelijkse behoefte aan fruit al weer binnen.
Groente en fruit zijn ook eenvoudig om af te wisselen, zo blijft het een lekker en verassend tussendoortje.

Mueslirepen
Ook mueslirepen zijn verantwoorde tussendoortjes. Let wel op hoeveel suiker de repen bevatten, sommige repen zijn doordrenkt met suikerstroop, dit maakt het natuurlijk minder gezond. Mueslirepen zijn ook heel eenvoudig zelf te bereiden en zo weet je precies hoeveel suiker je repen bevatten.

Noten
Noten bevatten veel belangrijke voedingstoffen als eiwitten en goede vetten. Lekker en afwisselend zijn nootjes op een dag. Kies ook eens voor studentenhaver, dit is een mix van allerlei noten met rozijnen.

Calorie rijke tussendoortjes zijn dus heel eenvoudig te vervangen door gezondere opties. Zo kan men stapje voor stapje de richting naar een gezonder leven inslaan. Afwisseling is ook belangrijk, zowel voor je smaak als voor het binnenkrijgen van essentiële voedingsstoffen.

Wanneer valt Pasen?

200425235-001

Pasen is het feest waarop we vieren dat Christus is verrezen nadat hij aan het kruis was gestorven.

Andere feestdagen hangen af van Pasen
Pasen valt elk jaar op een andere datum. Ook andere vakantiedagen zijn afgeleid van Pasen. Zo valt Hemelvaart altijd 40 dagen na Pasen en Pinksteren 49 dagen na Pasen. Carnaval valt dan weer voor Pasen, 7 weken om precies te zijn.

Simpele berekening
Maar hoe bereken je nu wanneer Pasen zelf valt? Daarvoor kun je een heel ingewikkelde berekening maken, maar simpel gezegd komt het er op neer dat Pasen altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente valt. Pasen is dus zowel afhankelijk van het begin van de lente als de stand van de maan.

Paastradities
Omdat Pasen een Christelijke feestdag is zijn er ook vele Christelijke vieringsmomenten. Denk aan de Paasmis en de toespraak van de Paus. Maar Pasen is ook een feest om de lente te vieren en daar Pasen de Paashaas en Paaseieren dan weer bij. Dat veel mensen naar een meubelboulevard gaan is dan vooral een traditie van deze tijd.

 

Wie was Leibniz?

Gottfried_Wilhelm_von_Leibniz

Leven
Gottfried Wilhelm Leibniz was een multilaterale filosoof uit de laat 17 eeuw, hij wordt gezien als een van de grootste denkers van zijn tijd. Leibniz werd geboren in 1646 in Leipzig en stief in 1716 in Hannover. In zijn leven is hij naast filosoof ook werkzaam als wiskundige, historicus, diplomaat, rechtsgeleerde en natuurkundige.

Op 15 jarige leeftijd betrad de jonge Leibniz de Universiteit van Leipzig om daar filosofie te gaan studeren. 1664, drie jaar na zijn toetreding tot de universiteit, behaalde hij zijn graad.
Ondanks dat hij niets over alchemie wist, was zijn eerste betaalde baan een baan als alchemist in Neurenberg. Dit hield hij niet lang vol en werkte in de daaropvolgende jaren aan verschillende hoven in Europa.

Vanaf 1676 werkte Leibniz als bibliothecaris in Hannover, dit bleef hij doen tot zijn dood in 1716.

Rationalist
Leibniz behoorde tot de stroming van het rationalisme. Een stroming die bekend stond om het idee dat de rede de enige weg tot de waarheid te komen. Door logisch na te denken zou alle kennis beschikbaar moeten zijn. Dit in tegenstelling tot een andere populaire filosofische stroming uit zijn tijd, het empirisme. Dat waarheid vanuit het experiment zag als toegang tot waarheid.

Optimist
Ook wordt Leibniz beschouwd als een optimist, vanwege zijn filosofische strekking dat God de beste mogelijke wereld voor ons geschapen zou hebben. Dit idee werkt hij uit in zijn “Theodicische essays over de goedheid van God, de vrijheid van de mens en de oorsprong van het kwaad”.

Werken
Zoals eerder vermeld was Leibniz een veelzijdige kenner. Hij schreef ook tal van werken in deze verschillende wetenschapsgebieden. Een van de belangrijkste werken van Leibniz is zijn publicatie in het net opgerichte wetenschappelijke tijdschrift Acta Eridutorium, hierin publiceerde hij zijn wiskundige idee over ‘de Analyse’.
De Analyse’ kenmerkt zich aan het studeren van wat de functies zijn van reële en complexe getallen. Dit idee werkte hij ongeveer tegelijktijdig uit met zijn tijdgenoot Newton. Dit idee is zeer invloedrijk geweest op de wiskunde en degene wie hiervoor de eer zou krijgen is nog een behoorlijk conflict geweest.

Leibniz was dus een zeer geleerde wetenschapper voor zijn tijd en zeer veelzijdig. Zijn werken zijn vandaag de dag nog steeds zeer invloedrijk. Een ander leuk feitje over deze wetenschapper is dat hij in 1672 zelf een rekenmachine bouwde. Dit was spectaculair voor zijn tijd.

Waarom en wanneer is Korea opgesplitst in Noord-Korea en Zuid-Korea?

Map_korea_german_labels

Om er achter te komen waarom Korea vandaag de dag nog steeds is opgedeeld in een zuidelijk en een noordelijk deel moeten we een stuk terug in de tijd. De oorsprong van het begin van de rivaliteit ligt ergens tussen de jaren 1940 en 1950. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog werd het land namelijk opgedeeld door de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie.

Een beetje geschiedenis
Begin 1900 was Korea in handen van Japan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor Japan. In eerste instantie dachten de Koreanen dat ze hun eigen land weer terug kregen, maar niets bleek minder waar. Het bestaande land werd opgedeeld door de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Ze zagen teveel belang in dit strategisch gelegen schiereiland en waren dan ook veel te bang om Korea kwijt te raken aan een andere grootmacht. Daarom besloten ze het te verdelen: de twee delen Korea werden zo ontzettend verschillend. Het ene deel gebaseerd op de normen en waarden van de communistische Sovjet-Unie en het andere deel juist gebaseerd op meer vrijheid van het westen: de Verenigde Staten.

Vandaag de dag
Natuurlijk ging dit niet heel lang goed. De Koreanen wilden het liefst een zelfstandige staat. Toch bleven de twee staten opgesplitst: Noord-Korea werd communistisch ingericht met Kim-Il-Sung als leider, terwijl het zuiden zich baseerde op een Amerikaans besturingsmodel. Hierdoor ontstond er een oorlog die tot 1953 duurde. In dit jaar werd er een wapenstilstand getekend die eigenlijk tot op de dag van vandaag nog steeds bezig is. Er is geen vrede maar tevens geen actieve oorlog in het land. De beide delen zijn strikt van elkaar gescheiden waarbij vooral opvalt dat het noorden nog steeds erg gesloten en communistisch gericht is. Zuid-Korea is daarentegen erg democratisch.

Wie was Descartes?

Frans_Hals_-_Portret_van_René_Descartes

Leven

Rene Descartes was een franse filosoof en wiskundige uit begin 17e eeuw (1596-1650). Descartes werd geboren in Frankrijk en overleed in Stockholm, maar het grootste deel van zijn leven bracht hij door in het toenmalige Nederlanden.

Descartes is bekend vanwege zijn uitspraak ‘cogito ergo sum’, ik denk dus ik besta. Descartes wordt ook wel de grondlegger van de moderne filosofie genoemd omdat hij niet alleen de werken van Aristoteles verwierp, maar er ook zelf nieuwe inzichten voor gaf. Descartes schreef in zijn leven over veel verschillende onderwerpen zoals muziekleer, natuurkunde, neuropsychologie en wiskunde.

Rationalisme

Descartes wordt vaak de grondlegger van het rationalisme genoemd. Een filosofische stroming die begin 17e eeuw tot stand kwam. Descartes verwerpt totstandkoming van kennis door zintuiglijke waarneming, zintuigen zouden bedriegen. Door helder en duidelijk na te denken zou men tot inzicht moeten komen.

Descartes wereldbeeld bestond uit drie lagen; God, het denken (ziel) en de materie.

Het feit dat God bestaat was voor Descartes onomstotelijk duidelijk door helder na te denken. De ziel en materie, het lichaam en denken, zijn van elkaar afhankelijk. Dit dualistische beeld is typerend voor Descartes werk. Descartes heeft heel wat uren gewerkt aan hoe deze twee op elkaar inwerken, in zijn leven kon hij hier geen helder antwoord op vinden. Dit geest/lichaam probleem zou nog eeuwenlang een kwestie zijn voor zijn volgelingen.

Invloed

Niet alleen in zijn eigen periode was hij een toonaangevende filosoof, ook in de eeuwen die volgde was hij een zeer invloedrijk en inspirerend filosoof. Descartes wordt gezien als de belangrijkste filosoof van het rationalisme. Een ander bekende filosoof uit deze stroming de Nederlandse Spinoza was ook zeer geinspireerd door de werken van Descartes. Ook latere filosofen als John Locke, Hume en Kant werden geinspireerd door de inzichten van Descartes. Ook vandaag de dag is het werk van Descartes razend populair. Ook zijn er een aantal subjecten vernoemd naar deze 17 eeuwse rationalistische filosoof. Zo is er een toonaangevende prijs op het gebied van wetenschap vernoemd naar Descartes, het franse culturele instituut in Amsterdam is vernoemd naar Descartes en er bestaat een maankrater die vernoemd is naar deze filosoof.