Tips voor het upgraden van je badkamer op een budget

Als je badkamer er gedateerd uitziet dan is uitgebreide badkamer renovatie niet meteen nodig, maar een upgrade kan soms best wel leuk zijn. Een nieuwe douchekop of een ander douchegordijn geeft al een hele andere look and feel! We geven je graag een aantal tips!

Maak een plan en bepaal het budget

De eerste stap is om een plan te maken en je budget te bepalen. Bedenk wat je wil veranderen in de badkamer en hoeveel geld je hieraan kunt besteden. Maak een lijst van alles wat je wil doen, zoals het vervangen van de verlichting, het vervangen van de wastafel en de toiletbril enzovoorts. Besluit hierna wat je er precies aan uit wilt geven (met een beetje speling).

Doe het schilderwerk en de verlichting zelf

Een van de goedkoopste manieren om je badkamer te upgraden, is door het schilderwerk zelf te doen. Met een likje verf kan je de badkamer een hele nieuwe uitstraling geven. Kies voor een lichte kleur om de ruimte groter te laten lijken en om meer licht te reflecteren. Vergeet niet om het plafond ook mee te schilderen en gebruik verf die bestand is tegen vocht. Doe je dit niet dan zal het gaan bladderen en dat is natuurlijk niet mooi. Vervang oude verlichting voor moderne en energiezuinige lampen. Kies voor LED-lampen die minder energie verbruiken en langer meegaan dan traditionele gloeilampen. 

Douchegordijn en badmatten vervangen

Soms zijn het de kleine details die een groot verschil maken in de uitstraling van een ruimte. Vervang de oude douchegordijnen en badmatten door nieuwe exemplaren, welke passen bij de nieuwe kleurenpalet van je badkamer. Kies als je wel van wat kleur houdt, voor een contrasterende kleur om de badkamer meer sjeu te geven.

Mooiere kranen en handgrepen

Kies voor moderne kranen en handgrepen die passen bij de nieuwe uitstraling die je wil geven aan de badkamer. Kijk online voor deals en aanbiedingen om geld te besparen op de aankoop hiervan.

Koop tweedehands of in de uitverkoop 

Als je echt geld wilt besparen kijk dan eens naar tweedehands of uitverkoop artikelen. Je kan bijvoorbeeld tweedehands badkamermeubels vinden op online marktplaatsen zoals Marktplaats of Ebay. Vaak worden deze aangeboden voor een fractie van de prijs van nieuw meubilair. Ook kan je kijken naar uitverkoop artikelen in badkamerspeciaalzaken. Zij bieden vaak kortingen aan op meubels, verlichting en andere accessoires. Mooi om op deze manier te besparen toch?

Vergeet de accessoires niet

Ten slotte, om je badkamer helemaal af te maken, vergeet niet om de juiste accessoires te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe handdoeken, washandjes, zeepdispensers, tandenborstelhouders en kunstplanten, om het geheel een gezellige sfeer te geven.

Vorige

Coachend leidinggeven: hoe werkt dat en hoe kun je het leren?

Volgende

Bekijk ons ruime assortiment aan kerstpakketten in onze webshop