Fietsendrager zonder trekhaak: de oplossing voor elke auto

Nederlanders besteden steeds meer tijd aan het voorbereiden van hun vakanties en daarnaast gaan we als Nederlanders ook vaker op vakantie. Niets is meer ontspannend dan een fietstochtje door de bergen of langs de kust. Natuurlijk heeft niet iedereen dit in zijn achtertuin liggen. Daarom is het handig om de fietsen mee te nemen met de auto. Een fietsendrager is daar de ideale oplossing voor. Maar waarmee moet je nu juist rekening houden om de juiste fietsendrager aan te schaffen?

De voordelen van een fietsendrager zonder trekhaak

Niet iedereen heeft een trekhaak op de wagen, daarvoor is een fietsendrager zonder trekhaak de beste oplossing. Een trekhaak kost al snel een mooie som geld. Het is altijd mooi meegenomen als je wat kan uitsparen door geen trekhaak te moeten installeren. Deze modellen zijn budget- en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zijn deze dragers zeer makkelijk te installeren. Je hebt er niet veel voor nodig en het is in een handomdraai gebeurd. Heb je ze niet nodig? Met enkele simpele handelingen haal je deze zo weer van je auto af.

De verschillende types fietsendragers zonder trekhaak

Er zijn meerdere soorten fietsendragers zodat deze altijd het best past op je wagen. Dit kan opgedeeld worden in twee categorieën. Enerzijds heb je de dragers voor op de achterklep die dus achteraan de wagen worden gemonteerd. Deze zijn voor vrijwel elke wagen geschikt en zijn steeds uitgerust met een anti-diefstalsysteem. Anderzijds heb je ook de dragers voor op het dak. Ook daarin heb je verschillende mogelijkheden. Zo heb je systemen die gemakkelijker zijn als je wagen al beschikt over een dakdrager, die kun je hier dan makkelijk op monteren. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook dragers die werken met zuignappen, waardoor je geen extra hulpmiddelen nodig hebt om deze te installeren.

Tips voor het kiezen en gebruiken van een fietsendrager zonder trekhaak

Het voornaamste waar je op moet letten bij het kiezen van een drager zonder trekhaak, is het persoonlijk gemak en jouw voorkeur. Bij dragers op de achterklep moet je rekening houden met een beperkt gebruik van de koffer. Bij dakdragers moet je dan weer rekening houden met de aangepaste hoogte en eventuele lage doorgangen. Een accident wil je natuurlijk te allen tijde vermijden.
Daarnaast is het ook van belang om het doel van de drager goed in te schatten. Vervoer je meestal één fiets, of zijn dit er meerdere? Is dit een grote of zware fiets, of eerder een kleiner model? Voor elke soort fiets bestaat er een geschikte drager.

Inspiratie voor fietsvakanties en fietstochten

Voor kleinere afstanden is Texel een prachtige omgeving om door te fietsen. Het eiland beschikt over prachtige natuur en je hoeft er niet ver voor te reizen. Als je het iets avontuurlijker wil, is er de Moezelstreek of heb je de Vogezen in Frankrijk. Het glooiende landschap zorgt daar voor een leuke afwisseling van inspanning en ontspanning door de meest adembenemende landschappen.

Een fietsendrager zonder trekhaak is dus een must voor elke fietsliefhebber. Trek onbezorgd door de mooiste streken en ga op zoek naar de meest inspirerende tochten. Zonder enige moeite neem je de fiets mee naar waar je maar wil zodat jij kan genieten van een zorgeloze uitstap.

Vorige

Stap-voor-stap handleiding voor het plannen van de perfecte Amsterdamse rondvaart

Volgende

Zelfstandigheid behouden: de rol van alarmsystemen voor senioren