Hier moet de ultieme kantoorruimte aan voldoen

Hier moet de ultieme kantoorruimte aan voldoen

Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar een kantoorruimte, dan sta je voor een grote opgave. Je moet immers rekening houden met een groot aantal factoren die belangrijk zijn. Waar wil je bijvoorbeeld gevestigd zijn? Komen klanten op bezoek op kantoor, of juist niet? Is de uitstraling van de locatie belangrijk? Wat is je budget? Om je te helpen bij het vinden van de ultieme kantoorruimte, krijg je in dit artikel een overzicht van belangrijke aandachtspunten die helpen om jouw zoektocht te vergemakkelijken.

Een goede kantoorruimte moet het volgende bieden

Een goed kantoor moet aan een aantal zaken voldoen. Welke dit zijn, hangt af van jouw bedrijf. Onderstaand een overzicht van factoren die van belang kunnen zijn.

Bereikbaarheid

Het is belangrijk om rekening te houden met het belang van bereikbaarheid van jouw nieuwe kantoor. Niet alleen voor je medewerkers is het fijn als je kantoor goed bereikbaar is. Ook klanten komen sneller langs als jouw nieuwe kantoor makkelijk te bereiken is. Hierbij is het goed om rekening te houden met de doelgroep van jouw bedrijf. Als je personeel en klanten met het openbaar vervoer komen, is het fijn als je dicht bij een station zit. Komt iedereen met de auto, dan is het logischer om dicht bij een afrit van de snelweg te zitten.

Parkeergelegenheid

Kies je er daadwerkelijk voor om dicht bij een afrit van de snelweg te zitten, controleer je dan ook gelijk even of er voldoende parkeergelegenheid bij het kantoor is?

Sanitair

Je kunt kiezen voor een pand dat je niet deelt met andere gebruikers. Voordeel hiervan is dat je alles voor jezelf hebt. Nadeel zijn de kosten die vaak relatief hoog zijn. Je kunt ook kiezen voor een pand waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd. Je deelt dan voorzieningen zoals sanitair, keuken en vergaderzalen. Minder luxe, maar vaak ook stukken goedkoper.

Budget

Ook niet geheel onbelangrijk: houd rekening met je budget. Zorg dat je nieuwe kantoor altijd binnen je budget valt. Vaak betekent dit dat je concessies zult moeten doen. Je kan niet al je wensen ingewilligd zien.

Uitstraling

Verschillende kantoren hebben een verschillende uitstraling. Het is anders binnenkomen en werken in een grachtenpand hartje Amsterdam, dan op een bedrijventerrein ergens in de polder. Het is belangrijk dat je vooraf nadenkt wat je wilt uitstralen. Wil je laten zien dat je succesvol en ambitieus bent, dan kies je een andere ruimte dan een organisatie die geen winstoogmerk heeft en afhankelijk is van donaties. Uitstraling hangt samen met verschillende aspecten van een kantoor. Denk hierbij aan het pand, of dit pand gedeeld wordt, de locatie en de inrichting.

Flexibele kantoorruimte

Je kunt als ondernemer ook kiezen voor een flexibel huurconcept. Bij flexibele huur is bijna alles flexibel: de grootte van je kantoor, de duur van het huurcontract of voorzieningen zoals sanitair gedeeld zijn. Wil je kantoorruimte huren in Amsterdam? Dan is het aanbod aan flexibele kantoorruimte groot.

Wat is het verschil tussen een headhunter en een executive search bureau
Vorige

Wat is het verschil tussen een headhunter en een executive search bureau?

Zo maak je een uitstekende website
Volgende

Zo maak je een uitstekende website