Hoe kun je het beste informatie onthouden en toepassen?

Hoe kun je het beste informatie onthouden en toepassen

In deze wereld moet je constant beslissingen maken. Elke beslissing die je neemt, kan een grote impact hebben op je leven. Denk dan bijvoorbeeld aan financiële beslissingen en beslissingen die voor je carrière van betekenis zullen zijn. Om zo veel mogelijk de juiste beslissing te nemen, is het zaak om informatie te onthouden en effectief toe te passen. Maar hoe krijg je dit het beste voor elkaar? In deze blog vind je enkele tips op dit gebied.

Maak je doelen duidelijk

In de eerste plaats is het van groot belang om je doelen duidelijk te maken. Door je doelen goed te kennen, zal je een beslissing kunnen nemen die inhoudelijk logisch is. Denk dan bijvoorbeeld aan het stellen van leerdoelen en hierdoor te beslissen welke cursus het meest relevant voor je is. Meestal is het handig om een bullet point lijstje te maken van je doelen, want hierdoor wordt alles een stuk overzichtelijker. Wanneer je dus informatie goed toe wil passen voor het maken van beslissingen, zul jij je doelen duidelijk moeten maken.

Schrijf dingen op in plaats van het uit te typen

Ten tweede is het ook handig om je informatie op te schrijven in plaats van het uit te typen. Het kost je minder tijd om iets uit te typen, maar door dingen op te schrijven wordt de informatie beter in je geheugen opgeslagen. Dit komt doordat je langere bewegingen maakt tijdens het schrijven. Je kunt bijvoorbeeld een notitieboekje gebruiken om informatie op te schrijven en later nog eens terug te lezen. Wanneer je beter leert informatie op te schrijven, zal je waarschijnlijk ook beter in staat zijn deze informatie later te herinneren.

Maak samenvattingen voor jezelf

Verder is het verstandig om samenvattingen van informatie te maken. Dit geeft je de mogelijkheid de kernpunten van een stuk informatie te onthouden, waardoor je meer begrip hebt voor wat je leert en beter in staat bent om dit later toe te passen. Bovendien kun je de samenvatting altijd teruglezen wanneer je iets niet meer weet, waardoor je de informatie in korte tijd weer in je hoofd terughaalt.

Toets jezelf op bepaalde informatie

Tot slot is het een goed idee om jezelf regulier te toetsen op bepaalde informatie. Als je bijvoorbeeld een proefwerk of examen voorbereidt, probeer dan regelmatig met vragen en antwoorden te oefenen. Hierdoor kun je beter begrijpen hoe de informatie die je hebt onthouden, kan worden toegepast op situaties waar je mee te maken krijgt. Dit helpt om de informatie die je hebt geleerd, beter te begrijpen en gemakkelijker toe te passen.

Al met al zijn er veel strategieën die je kunt gebruiken om informatie te leren en onthouden. Pas al deze methoden toe om er zeker van te zijn dat je de informatie kunt terughalen als je deze later nodig hebt.

 

Zo maak je een uitstekende website
Vorige

Zo maak je een uitstekende website

Volgende

Zo bereid een goede keeper zich voor op een nieuwe seizoen!