Wat kun je doen om je productiviteit te verhogen?

Iedereen die werkt met deadlines, zal herkennen dat het soms wat moeilijk is om jezelf te motiveren. Die deadline nadert en je werk moet af, maar jouw motivatie is ver te zoeken. Pas op het moment dat het echt móet, voel je de druk en kan je met een goede focus aan de slag. Eigenlijk is dat zonde. Wanneer je je werk verspreid over meerdere momenten, ervaar je waarschijnlijk een stuk minder stress. Benieuwd wat je nog meer kunt doen om je productiviteit te kunnen verhogen? Wij delen onze tips.

Kies voor de juiste kantoormeubels

Je kantoor is de plek waar het allemaal moet gebeuren: daarom is het belangrijk dat je hier voldoende aandacht aan besteed. Het is niet voor niets dat veel bedrijven een clean desk policy hanteren – mensen schijnen beter te kunnen werken wanneer ze een opgeruimd bureau hebben. Jouw kantoor verdient dus ook wel de nodige liefde en aandacht. Je zou je productiviteit op kantoor kunnen verhogen door te kiezen voor ergonomische kantoormeubels.

silver iMac on brown wooden desk

Plannen, plannen en nog eens plannen

Het maken van lijstjes is misschien wel de meest gegeven tip om zowel je productiviteit te kunnen verhogen als het minderen van stress. Toch is niet iedereen een fan, omdat je misschien dan weer een lijstje kwijt bent, de onderdelen vergeet af te strepen of je lijstje juist één grote warboel wordt. Professionele planners zoals die van CGD Londen hebben volledige planners waar je niet alleen je to do’s in plant, maar ook je workouts, je eten en hoeveel water je hebt gedronken. De perfecte oplossing voor iedereen die het overzicht van zijn of haar dag wel eens verliest.

Scheid thuis en kantoor

In 2020 en 2021 hebben veel mensen thuiswerken uitgevonden. Door het coronavirus moesten mensen zoveel mogelijk binnen blijven en dus ook thuiswerken in plaats van werken op kantoor. Dat betekent ook dat je kantooromgeving en je woon/ontspan-omgeving plotseling heel dicht bij elkaar zitten. Wat kun je het beste doen om dit toch te blijven scheiden, zodat je niet thuis constant aan alle stress van werk denkt? Bijvoorbeeld door je thuiswerkplek echt af te zonderen van het woongedeelte. Zo maakt je brein verschillende associaties bij de verschillende plekken in huis. Hierdoor heb je minder last van de stress van je werkdag, wanneer je thuis even probeert te ontspannen.

Vorige

Dé ondergoed specialist van België

Volgende

Hoe werkt een e-bike?