Het belang van een comfortabel interieur

Natuurlijk is het leuk als jouw woning er prachtig uitziet, maar we zullen niet snel zeggen dat uitstraling het allerbelangrijkste is in huis. Er is iets dat nog belangrijker is: comfort. Je kunt nog zulke mooie meubels hebben, maar als er geen comfort in huis is, dan heb je eigenlijk niks aan die meubels. Daarom zetten we in dit artikel uiteen hoe je comfort aanbrengt in je woning. Zo staat je interieur er niet alleen mooi bij, maar kun je er ook nog eens van genieten.

Denk na over de indeling

Comfort begint bij de basis. Het is voor een comfortabele woonervaring goed om na te denken waar alles het beste tot zijn recht komt. Zo moet je bijvoorbeeld makkelijk bij bepaalde meubels kunnen komen. Een grote salontafel is handig, maar kan ook in de weg zitten wanneer je met meerdere mensen op de bank wilt kunnen zitten. Ook de indeling van bijvoorbeeld kasten speelt een rol bij het comfort in huis. Als je klein woont, wil dat niet zeggen dat je alleen maar kleine kasten in huis moet nemen. Wees niet bang om iets groter te denken. Opbergruimte is heel belangrijk voor een comfortabele woonervaring, juist ook wanneer je kleiner woont. Probeer bij beperkte ruimte voor bijvoorbeeld kledingkasten in de hoogte te werken. Als je schuine daken hebt, kun je ook de nis een kledingkast verwerken. Dat is slim omgaan met de ruimte die je hebt.

Werk met prettige materialen

Wat een prettig materiaal is, is natuurlijk subjectief. De een vindt een leren bank lekker liggen en de ander zit liever op een zachte corduroy bank. Welke materialen je ook prettig vindt, het is goed om van tevoren te bedenken wat jouw comfort in huis zou bevorderen. Je kunt deze materialen ook in je eetkamerstoelen verwerken, of kies bijvoorbeeld voor een fauteuils in dit materiaal. Vergeet ook niet aan de aankleding van je meubels te denken. Je kunt bijvoorbeeld een zachte schapenvacht over een stoel leggen. Zo kun je harde stoelen zacht maken. Het lijkt op het eerste oog misschien niet relevant voor de mate waarin je van je interieur geniet, maar de keuze in materiaal is wel degelijk van belang voor het comfort in huis.   

Maak een lichtplan

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij comfort. Toch is licht bepalend in de mate van comfort die je ervaart in huis. Het is belangrijk dat je huis sfeervol blijft, maar ook weer niet te donker wordt. Raamdecoratie zoals gordijnen zijn een slimme manier om het licht in huis te reguleren én sfeer aan te brengen. Spotjes zijn vooral functioneel, maar werk bijvoorbeeld ook met een warme lamp in de hoek. Als je het licht nodig hebt, kun je de spotjes gebruiken. Als je ’s avonds gezellig aan tafel zit is die ene warme lamp in de hoek weer ideaal. Op die manier zorgt ook het licht in huis voor een comfortabele woonervaring.

 

Tips voor effectieve communicatie op de werkvloer
Vorige

Tips voor effectieve communicatie op de werkvloer

Volgende

Houd het hoofd koel met deze soorten zonwering