Let jij hier wel op als je een auto koopt?

Een auto aanschaffen doe je niet elke dag, maar het is wel slim om autoverzekering af te sluiten. Oriënteer daarom goed welke verzekering bij jou past. Maar er zijn nog meer dingen die belangrijk zijn als je een auto koopt. Wil je meer weten? Wij vertellen het je in deze blog.

1. Meet de bandenspanning

Het kan soms lastig zijn om er achter te komen wat de bandenspanning is van jouw banden, gelukkig is dit te vinden in het instructieboekje van de auto. De bandenspanning meten heeft namelijk meerdere voordelen, denk aan de banden en je veiligheid maar het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Als je op zachte banden rijdt kan het namelijk voorkomen dat je zo €150 extra kwijt zijn per jaar. Maak er daarom een gewoonte van om iedere maand de bandenspanning bij een benzinepomp te testen.

2. Zet de vervaldatum van je rijbewijs in je agenda

Rijden met een rijbewijs die verlopen is kan voor problemen zorgen. Zo kan je een flinke boete krijgen en je bent niet meer verzekerd. Vergeet daarom dus niet de verloopdatum van jouw rijbewijs in je agenda te zetten, zodat je het niet vergeet. Daarnaast krijg je van RDW 19 weken voordat je rijbewijs verloopt een herinneringsbrief thuis.

3. Houdt je auto schimmelvrij

Schimmel is iets wat je niet graag in je auto wil. Zet daarom je airco regelmatig aan. Schimmel kan namelijk groeien in een airco die nauwelijks gebruikt wordt. Zet daarom de airco een paar minuten per autorit aan, want dit is al genoeg.

4. Controleer de oliepeil regelmatig

Wacht niet tot het oliedruklampje brandt, maar controleer iedere maand zelf het motoroliepeil. Wil je de oliepeil in de auto controleren? Dit kan heel gemakkelijk! Je hebt hier namelijk alleen een peilstok en motorolie voor nodig. Hoe vaak controleer jij de oliepeil in de auto?

5. Zorg dat je verzekerd bent tegen schade

Schade en ongeluk zit in een klein hoekje. Dit is ook de reden dat een autoverzekering in Nederland verplicht is. Iedereen die met een voertuig de openbare weg op gaat, moet zich verzekeren. Hoeveel deze verzekering kost en wat deze precies dekt is geheel afhankelijk van de autoverzekering die je hebt afgesloten. Autoschade wordt namelijk niet altijd verzekerd.

Een WA autoverzekering vergoedt alléén schade die je toebrengt aan anderen. Een allrisk autoverzekering dekt daarentegen ook de schade aan je eigen auto. Een allrisk verzekering is veel uitgebreider, want ook schade door brand, diefstal, en storm, ruitbreuken en barsten worden hierbij gedekt. Hiernaast geldt dat er tussen deze twee verzekeringen ook overige dekkingsgraden zitten. Denk bijvoorbeeld aan een WA casco verzekering. Het is verstandig om je goed te laten informeren over de verzekeringen om er een te kiezen die het beste bij je past. Ben jij nog op zoek naar een betrouwbare en voordelige verzekering? Kijk dan eens bij InShared.

Vorige

Wat is inductie eigenlijk? Betekenis

Volgende

Vapen: wat is het precies?