Vapen: wat is het precies?

Je hebt vast wel eens iemand met een e-sigaret gezien en het kan zijn dat dit best wel wat vragen oproept. Want wat is het eigenlijk precies, en hoe werkt het? Het gebruik van een e-sigaret wordt vapen genoemd, wat staat voor het proces van het inhaleren en uitblazen van de dampen. In deze blog leggen we je uit wat vapen precies inhoudt en hoe een e-sigaret in elkaar zit.

Waar bestaat een e-sigaret uit?
Een e-sigaret is een elektronische sigaret, maar in plaats van het aan te steken met een vuurtje wordt dit proces elektronisch gedaan binnenin de e-sigaret. De e-sigaret bestaat uit twee belangrijke onderdelen, de batterij en de clearomizer. De clearomizer bevat het mondstukje, een tankje voor je e-liquid (de vloeistof die smaak geeft aan je e-sigaret en de coil. De coil is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Dit gloeidraadje zet de stroom van je batterij om in warmte die uiteindelijk de damp creëert.

De e-liquids in je e-sigaret
Om een smaakje aan je e-sigaret toe te voegen zit er een tankje in de clearomizer waarin je de e-liquid vindt en waar je het ook kunt bijvullen. Je kunt kiezen uit vele verschillende smaken, van de tabakssmaak die je misschien gewend was van je sigaretten tot fruitsmaakjes. Je kunt hier ook naar gelang je voorkeuren nicotine aan toe voegen. Je kiest zelf het nicotinegehalte of je kiest voor een nicotinevrije optie. Als je je smaak zelf wilt samenstellen kan dit ook door aroma’s te mengen, hier vind je bij bijvoorbeeld Smokesmarter tips en materiaal voor.

Starter sets
Als je nog niet eerder een e-sigaret hebt gehad kun je een starter set aanschaffen. Hierin zitten alle benodigdheden om te beginnen met vapen. Je kunt dan ook zelf kiezen welke vorm je wil en of je liever over de longen inhaleert of direct uit wil blazen. Je kunt op die manier zelf kijken wat je het prettigst vindt.

Meer weten?
Als je meer wil weten over de onderdelen van je e-sigaret of wil je weten wat alle mogelijkheden zijn? Neem dan eens contact op met bijvoorbeeld Smokesmarter. Neem een kijkje op hun website om te zien wat er allemaal wordt aangeboden en stel je vragen aan hun specialisten.

Vorige

Let jij hier wel op als je een auto koopt?

Volgende

Dit zijn de interieur trends van 2021