Hoe krijg je meer backlinks naar je website? 5 tips!

Goed vindbaar zijn in de zoekmachine is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Er wordt daarom veel tijd en geld gestopt in zoekmachine optimalisatie om hiermee goede zoekwoordposities te claimen. Een goede linkbuilding strategie is hier een groot onderdeel van. Want hoe meer backlinks er naar je website gaan, hoe groter je online autoriteit wordt en hoe beter Google je website beoordeeld.

Wil jij weten hoe je je website door middel van sterke backlinks meer vindbaar kan maken? Lees dan snel verder voor vijf linkbuilding tips!

1. Zoek naar brand mentions

We beginnen met een makkelijke: zoek naar brand mentions. Grote kans dat jouw website regelmatig genoemd wordt op andere websites. In een nieuwsbericht, in een blog artikel, als referentie, etc. Het benoemd worden op een andere website noemen we brand mentions. Als je genoemd wordt, wordt er lang niet altijd een link naar jouw website geplaatst. En dat is zonde! Doe daarom onderzoek naar deze brand mentions. Dat kan bijvoorbeeld via de SEO tool Ahrefs. Benader vervolgens de websites die jouw bedrijf benoemen en vraag of ze ook een link naar je willen plaatsen. Daarmee kun jij weer een aantal links aan je linkprofiel toevoegen!

2. Deel je kennis met skyscraper artikelen

Het begrip ‘skyscraper’ is wellicht voor jou nog een onbekende. Een skyscraper is de benaming van een uitgebreid artikel van minimaal 5000 woorden. “Een toren van een artikel”. In zulke artikelen wordt vaak alle kennis over een bepaald onderwerp gebundeld. Het geeft je een platform om je expertstatus te versterken. Wat daarom slim is om te doen, is een populair onderwerp binnen jouw branche te kiezen, waar jij zo’n uitgebreid artikel over kan schrijven. Verzamel alle informatie die je weet en online kan vinden, zodat het écht een uitgebreid artikel is. Vervolgens deel je dit artikel op je social media kanalen.

Google is gek op ‘rijke content’, dus grote kans dat je website hierdoor beter wordt beoordeeld en het zelfs tot een hogere positie in de zoekmachine kan resulteren. Dit zorgt weer voor meer websitebezoekers. Tegelijkertijd geldt: hoe meer mensen dit artikel lezen, hoe vaker je als bron zal worden gebruikt bij hun eigen artikelen. En dit zorgt dan weer voor meer backlinks naar jouw website. Je zorgt dus niet alleen voor méér websitebezoekers met je artikel, je vangt er ook meer backlinks mee.

3. Deel je kennis in podcasts

Een andere vorm van je expertstatus versterken, is door deel te nemen aan podcasts, zodat je je expertise kan delen. Ook dit kan weer leiden tot meer backlinks. Want wanneer jij regelmatig te gast bent in een podcast, zul je ook vaker worden genoemd in online artikelen en dit biedt je weer een unieke kans om meer backlinks te verzamelen. Word je alleen vernoemd, maar plaatsen ze geen backlink? Check dan tip 1 nog eens!

4. Houd de actualiteiten goed in de gaten

Als ondernemer is de kans groot dat je het nieuws al op de voet volgt. Mooi! Dit kan namelijk in je voordeel werken. Door constant op de hoogte te blijven van het nieuws, kun jij ook nieuws als (één van de) eerste naar buiten brengen. Bijvoorbeeld als je bepaalde trends of ontwikkelingen signaleert. Door dit nieuws als eerste naar buiten te brengen, kan het ervoor zorgen dat andere media het nieuws van jou oppikken en jou linken als bron. Dit zorgt weer voor waardevolle backlinks.

5. Creëer deelbare content

Bepaalde contentvormen zijn zo aantrekkelijk, dat ze veel online gedeeld worden. Lijstjes, quizes, stappenplannen, infographics en video’s zijn daar voorbeelden van. Ze zijn makkelijk te delen en hebben daardoor eerder de kans om viraal te gaan. Mits het natuurlijk wel spraakmakend of indrukwekkend is. Wanneer deze contentvormen veelal worden gedeeld, levert jou dit weer backlinks op van relevante bedrijven. Wil je meer leren over de potentie van deelbare content, dan adviseren we je om je ook te verdiepen in Pinterest marketing.

Hopelijk was dit was jij wilde weten over linkbuilding! Linkbuilding is een ontzettend waardevol onderdeel van zoekmachine optimalisatie, dus kan absoluut niet onderschat worden. Succes met deze tips!

Vorige

Goed om te weten: hoe gebruik je een AED?

Volgende

Dit zijn 5 tips bij grote en kleine klussen