/

Dit zijn 5 tips bij grote en kleine klussen

Als je aan het begin staat van een klus en je weet niet zo goed waar je moet beginnen? Laat ons je dan helpen! Wij begrijpen als geen ander dat klussen een zwaar, vermoeiend en complex proces kan zijn, zeker met een slechte voorbereiding. Wij hebben vijf belangrijke tips en aandachtspunten op een rijtje gezet voor je, zodat je precies weet wat je moet voorbereiden. Zo kun je veilig, georganiseerd en efficiënt aan de slag! Heeft dit je interesse gewekt? Lees dan vooral door!

Weet wat je moet huren

Bij grote klussen is het natuurlijk logisch dat je alle nodige apparatuur en andere zaken niet zomaar in je schuurtje hebt liggen. Daarom moet je van tevoren goed bepalen welke materialen en hulpmiddelen je nodig hebt, zodat je deze op tijd kunt huren. Sommige verhuurservices moet je wat verder van tevoren al reserveren namelijk! Een airco huren kan nuttig zijn wanneer je in een warme periode gaat klussen en je de ruimte koel wilt houden. Een afvalcontainer huren moet je doen wanneer je veel gaat slopen en je een plek moet hebben voor alle puin. Mocht je echt veel puin moeten weghalen en is dit teveel om te tillen dan kun je ook altijd nog een heftruck huren.

Let op je veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste tijdens het klussen. Op bouwplaatsen gebeuren de meeste bedrijfsongelukken en dat is met een reden: je werkt met zware materialen en apparaten waarbij veel mis kan gaan. Om ervoor te zorgen dat je alle mogelijke veiligheidsmaatregelen neemt moet je wat voorbereidingen treffen. Draag werkkleding, gebruik speciale handschoenen, draag werkschoenen met een stalen neus en een veiligheidsbril. Ruim ook altijd achter jezelf op zodat je nergens over kunt vallen en let nooit spijkers of glas rondzwerven!

Regel je vergunningen op tijd

Voor grote klussen, sloopwerk en verbouwingen heb je vaak een vergunning nodig. Je moet namelijk toestemming krijgen om veel geluid te maken, het aanzicht van je huis te veranderen of een afvalcontainer op de stoep te zetten. Vraag daarom altijd eerst aan de gemeente waar de verbouwing of klus gaat plaatsvinden welke vergunningen je nodig hebt.

Maak een planning er houd je eraan

Zoals we al vaker hebben benoemd: een goeie voorbereiding is het halve werk. Maak van tevoren een plan waarin staat wat je precies wilt gaan doen en wat je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op tijd alle benodigde materialen en apparaten verzamelen en ga je gestructureerd te werk. Op deze manier vergeet je niets en zit zal het proces een stuk makkelijker maken! Wat hier ook goed voor werkt is een checklist: een lijst met punten die je per dag gedaan wilt hebben, die je steeds kunt afstrepen. Ook kunnen sommige klussen beter in een bepaald seizoen worden gedaan, dus let daar ook op.

Hoe strak en uitgebreid je planning ook is, bij het klussen gaat er altijd wel iets mis. Dingen kunnen kapot gaan, materialen kunnen te laat geleverd worden of je hebt de verkeerde maat schroeven en planken gekocht. In dit geval is het fijn als je wat ruimte ingecalculeerd hebt zodat niet alles gaat achterlopen.

Vorige

Hoe krijg je meer backlinks naar je website? 5 tips!

Volgende

De 6 gouden regels bij de keuze voor een relaxfauteuil