Geld besparen met duurzame energie

Energiezuinig wonen is goed voor het milieu en kan zelfs goed zijn voor uw portemonnee. Niet iedereen is hier helaas bekend mee vanwege het gebrek aan informatie. Er zijn enkele manieren om energie en geld te besparen. Zo kunt u de aarde ook een handje helpen terwijl het geen deuk zet in uw portemonnee. Voor een middelgroot of klein bedrijf is een MKB-energie contract het beste voor het zo goed mogelijk besparen van geld en energie. Deze kunnen bestaan uit een groot aantal producten zoals groen gas en groene energie. Groen gas wordt gemaakt van bewerkte afvalsoorten zoals groenteresten, koeienmest en slib. Groene energie wordt opgewekt door bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen. De voordelen die het overstappen naar groene energie en groen gas zijn onder andere vermindering van water- en landgebruik, minder verlies van leefgebieden en wilde dieren en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. In dit artikel worden een paar tips gegeven hoe je zelf thuis energie kan besparen.

Tip 1 Lichtverbruik

Lichtverbruik is een van de grotere boosdoeners rond energie verbruik. Daarom wordt dit vaker ook als eerst aangepakt.  Het vervangen van een gloeilamp of een halogeenlamp met een Led- of spaarlamp is een duurzame stap die elke MKB of Zzp’er wel kan maken. Met deze switch bespaart u tussen de 80% en de 85% elektriciteit. De prijs van een Ledlamp licht wel iets hoger dan een gloeilamp of halogeenlamp, maar de Ledlamp gaat gemiddeld 50 keer langer mee. Dit is dus een duurzame stap en een goede investering voor de toekomst.

Tip 2 Energieleverancier

Binnen Nederland wordt de populatie zich steeds bewuster van het belang van duurzaam leven en een groot aantal stappen hierdoor ook over naar het gebruiken van groene energie. Dit wordt opgewekt door energieleveranciers door bijvoorbeeld windmolens of zonnepaneel weides (grote oppervlakten met zonnepanelen). Vanwege de ongelimiteerde hoeveelheid wind in Nederland is het ook goedkoper om over te stappen naar een groene energieleverancier.

Tip 3 Zonnepanelen

Ook is zie je nu vaker zonnepanelen op daken van particuliere woningen binnen Nederland. Dit komt omdat het opwekken van eigen groene energie nog voordeliger is. Met rond de tien zonnepanelen op het dak van een woonhuis kunt u ongeveer 600 euro per jaar in energiekosten besparen. Ook als er een overvloed aan stroom is opgewekt zou die terug verkocht kunnen worden aan de energieleverancier. De zonnepanelen verlagen, naast het opwekken van duurzame energie, ook de CO2-uitstoot van uw bedrijf. Dit is dus de ultieme duurzame investering die u kunt maken, als u de gelegenheid heeft, voor uw bedrijf of woning.

Tip 4 Verwarming

Het gebruiken van een slimme thermostaat is ook een manier om energie en geld te besparen. Binnen Nederland wordt het meeste uitgegeven aan gas voor verwarming. Dit kan op verschillende manieren aangepakt worden. Ten eerste door de woning of kantoorruimte goed te laten isoleren. Hierdoor is er minder warmteverlies en hoeft er minder gas gebruikt te worden. Dit kan door bijvoorbeeld bodemisolatie en dakisolatie, deze houden koude lucht buiten en warme lucht binnen. Ten tweede kan er een slimme thermostaat geïnstalleerd worden. Deze kan de verwarming aanpassen door bijvoorbeeld de verwarming uit te schakelen als niemand aanwezig is.

Vorige

Wil jij een betere Leider worden? Dat doe je met Deze 2 Tips

Volgende

Dit moet je weten over de perfecte motorhelm voor jou