Dit moet je weten over de perfecte motorhelm voor jou

We hopen dat wij jou natuurlijk niet hoeven uit te leggen dat het erg belangrijk is dat je op pad gaat met een motorhelm dat past bij jouw hoofd. Het is hiervoor heel belangrijk dat jij weet welke maat motorhelm je nodig hebt. Waarom dit zo belangrijk is en hoe je erachter kan komen wat jouw maat is, vertellen wij jou in deze blog.

Als je een te grote of een te kleine helm draagt is dat gevaarlijk. Je draagt natuurlijk een helm om je hoofd te beschermen. Als er te veel ruimte is tussen je hoofd en de helm dan is de kant groot dat je helm gaat schuiven. Ook een te kleine helm wil je niet. Want als je te lang rijdt dan gaat het knellen en wordt je concentratie minder. Populaire motorhelmen zijn dus juist die motorhelmen die goed zitten.

Verschillende pasvormen

Het is goed om te weten dat er grofweg drie verschillende pasvormen zijn. Deze worden ook door helmfabrikanten aangehouden. Het gaat hier om de pasvormen: ovaal, rond-ovale of rondvormig. Vaak weet je van jezelf wel welke vorm je hoofd is. Mocht je dat lastig vinden, dan kun je er ook voor kiezen om even te gaan passen. Vaak voel je wel wat het prettigste zit. Maar je kan ook vasthouden aan de regel: wanneer je hoofd in verhouding langer is dan breed dan heb je waarschijnlijk een ovale pasvorm nodig. Lengte en breedte haast hetzelfde? Dan heb je een ronde pasvorm waarschijnlijk. Daarnaast kun je de omtrek van je hoofd meten door middel van een meetlint.

Strak maar geen pijn

Een helm zit goed wanneer je het gevoel hebt dat ‘ie heel strak zit. Je zal vaak merken dat de helm naar verloop van tijd minder strak komt te zitten. Omdat ze wangkussens meer gaan slinken. Het is wel belangrijk dat de helm strak zit, maar niet dat het pijn doet. Als dit het geval is dan heb je waarschijnlijk een grotere helm nodig.

Als je online zoekt naar een helm kan het zijn dat je twijfelt over de maat. Dan is het slim om naar een winkel te gaan om ‘m goed te passen. Zodat je zeker weet dat je met de perfecte helm naar huis gaat.

Meer weten over veilig motorrijden? Bekijk dit artikel over verkeersveiligheid. 

Vorige

Geld besparen met duurzame energie

Volgende

Nieuwe vloer? Kies voor laminaat!