Aan de slag als ZZP’er

Heb jij er weleens over nagedacht om voor jezelf te beginnen als zzp’er? Als ondernemer kun je profiteren van de vrijheid die erbij komt kijken, maar het is wel goed om rekening te houden met een aantal zaken zoals verzekeringen en je loon. Je kunt in verschillende branches terecht en opdrachtgevers vinden. Lees hier meer over wat er allemaal bij komt kijken als ZZP’er.

Branche

Er zijn veel branches waar je in kunt werken als freelancer. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, online marketing, grafisch vormgever, tekstschrijver maar ook als docent kun je prima als ZZP’er werken. Maar ook als je meerdere banen in verschillende branches wil combineren is dit erg handig, omdat je zelf bepaalt welke opdrachten je wanneer aanneemt. Zo heb je dus veel afwisseling en kun je zelf bepalen in welke branche je deze maand wil werken. Zoek online eens naar de verschillende branches en ga na waar jij zou willen werken.

Opdrachtgevers

Je kunt via diverse online platforms opdrachtgevers vinden die bij jou passen. Maar het is ook raadzaam om een website te lanceren waar jij je diensten aanbiedt. Om ervoor te zorgen dat meer mensen op jouw website terecht komen kun je een online marketing bureau inschakelen. Maar je kunt je doelgroep ook bereiken door te adverteren via Google Adwords, dit is wel een investering maar je kunt er veel uit halen. Vooral als je veel (lokale) concurrenten hebt, is het een goed idee om wat geld/tijd te steken in online marketing.

Regelen

Werken als ZZP’er klinkt erg prettig, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zo begin je door je in te schrijven bij de KvK, dit kost eenmalig 50 euro. Daarnaast is het handig om een verzekering voor jezelf te regelen voor bijvoorbeeld ongevallen. Als zelfstandige kom je niet in aanmerking voor een uitkering als je zonder werk komt te zitten. Ook is het raadzaam om te sparen voor je pensioen, dit zou je werkgever normaal gesproken voor je regelen. Heb je weinig kennis van de fiscus? Dan wil je misschien wel een boekhouder in dienst nemen, zodat jij je hier geen zorgen om hoeft te maken.

Vrijheid

Naast het feit dat je een aantal zaken moet regelen is werken als freelancer erg bevrijdend. Neemt een opdrachtgever contact met jou op maar vind je de communicatie niet prettig of staat het bedrijf zelf je niet zo aan? Dan heb je de vrijheid om ze gewoon af te wijzen. Een ander voordeel is dat je zelf bepaalt hoeveel je verdiend, als jij vindt dat je vanaf nu een hoger uurloon nodig hebt, kun je dit gewoon vragen. Je bepaalt je eigen succes.

Conclusie

Mensen die aan de slag willen gaan als ZZP’er kunnen in verschillende branches terecht. Opdrachtgevers kun je online vinden via diverse platforms, maar ook door middel van een eigen website. Regel je pensioen, verzekering en geniet van de vrijheid die dit leven je biedt. Bepaal zelf hoe vaak en waar je werkt.

Vorige

Offline marketing is nog steeds heel belangrijk

Volgende

Hoe komt jouw website in de top van Google?