Tips om water in de badkamer te besparen

Op welke manier kan je water besparen zonder dat je wordt beperkt in de dagelijkse handelingen? Vind jij duurzaamheid in de badkamer belangrijk en vraag jij jezelf wel eens af hoe je water kan besparen in de badkamer? Wij verbruiken gemiddeld 110 liter water uit de kraan per persoon, per dag. Hiervan gebruiken we nog geen 2% als drinkwater gebruiken. Het meeste water wordt tijdens het douchen, toiletteren en de was gedaan. Bewust met water omgaan is logisch maar hoe pak je het aan? Wij geven je waterbesparende tips die goed voor het milieu én voor je portemonnee zijn!

Voordelen van een waterbesparende kraan

Iedereen snapt inmiddels wel dat het beter voor het milieu is om water te besparen. Het bewust omgaan van energie is een punt waar je veel over hoort. Iedereen wil wel meedenken en zich een beetje aanpassen als het maar niet teveel invloed heeft op je dagelijkse gewoontes. Met een waterbesparende douchekop kun je wel 30% tot 50% minder water gebruiken dan met de ouderwetse douchekop/kraan. Dit is een eenvoudige oplossing om snel water te besparen en waar je in principe niets van merkt. Met kleine, slimme oplossingen kunt je echter ook veel energie en geld besparen. Zo zetten de meeste mensen de hendel automatisch in de middenstand bij het openen van de kraan. Dit zorgt ervoor dat het water eerst opgewarmd moet worden, wat extra energie kost. Bij een kraan die voorzien is van de CoolStart-technologie staat de hendel automatisch in de middenpositie, waarbij de kraan eerst koud water geeft en de cv-ketel niet direct aan hoeft te slaan. Handig om eenvoudig energie te besparen!

Laat geen onnodig water tijdens het tandenpoetsen stromen

Dit spreekt voor zich. Door het water niet te laten lopen tijdens het poetsen bespaar je op jaarbasis een flinke hoeveelheid water. Op jaarbasis bespaar je hiermee ongemerkt tientallen liters water. Dat is snel bespaart!

Kies voor de douche ipv een bad

Lekker ontspannen na een drukke dag? Een warm bad is voor veel mensen de manier om tot rust te komen. Het kost ongeveer 120 liter water om een bad te vullen. Dit is 3x zoveel als bij een warme douche. En als je een waterbesparende douchekop gebruikt bespaar je nóg meer water. De douchekoppen zijn zo ontwikkeld dat ze minimale hoeveelheid water doorlaten zonder dat je hier wat van merkt. Zo kan je gewoon genieten van een ontspannende warme douche.  Natuurlijk geldt hoe korter je doucht hoe minder water je verbruikt. Door één minuut korter te douchen bespaar je gemiddeld maar liefst 10 liter water per dag. Dit lijkt niet veel maar bij een gemiddeld huishouden komt dit neer op 280 liter per week dus 14.560 liter per jaar.

Waterbesparende toiletten

Tegenwoordig zijn de meeste toiletten voorzien van een waterbesparende druktoets. Je kunt water besparen door te kiezen voor een kleine of grote spoeling. Dit betekent dus dat je water kunt besparen, omdat je hier slechts één soort spoeling kunt gebruiken. Benieuwd naar de nieuwste modellen? Bekijk hier onze drukpanelen. Na een toiletbezoek druk je snel op de grote knop om het toilet grondig door te spoelen. Hierbij gebruik je ongeveer 6 liter water. Bij verschillende spoelsystemen is het spoelvolume in te stellen. Zo kun je bij de grote knop instellen dat er geen 6 liter, maar 4 liter gebruikt mag worden bij het doorspoelen van het toilet.

Persoonlijk badkameradvies

Ben je ook op zoek naar oplossingen voor waterbesparing voor energiezuiniger badkamer? Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je verder zodat je een complete badkamer vindt die helemaal past bij jouw wensen en eisen. Maak snel een afspraak bij een Sani4all winkel bij jou in de buurt.

Vorige

Zet jezelf op de eerste plaats

Volgende

De e-liquids voor je e-sigaret