De e-liquids voor je e-sigaret

Als je overstap van reguliere sigaretten naar e-sigaretten zul je merken dat er een aantal belangrijke verschillen zijn, nog los van de manier waarop je ze gebruikt. Een e-sigaret vergt namelijk ook onderhoud en moet bijgevuld worden. Het is dus niet als met een gewone sigaret die je na gebruik uitdrukt en weggooit. Bovendien zijn de mogelijkheden veel uitgebreider als het aankomt op smaakjes en sterktes. Daarom vertellen we je in deze blog meer over de e-liquids, de vloeistoffen die smaak geven aan de e-sigaret.

Wat is een e-liquid precies?

Simpel gezegd is de e-liquid de vloeistof in je e-sigaret en deze vloeistof bepaalt de geur en de smaak. Het bestaat uit gedestilleerd water met aroma en eventueel nicotine. Daarnaast is het opgebouwd uit twee hoofdbestanddelen: VG en PG. De verhouding tussen deze twee stofjes bepaalt de scherpte en de smaakbeleving van je e-sigaret. De e-liquid wordt in je e-sigaret verwarmd en omgezet in de damp die je inhaleert en uitblaast. Om de vloeistof te verwarmen zit er een gloeidraadje in je e-sigaret die de stroom van je batterij omzet in warmte.

Smaakjes

Bij e-liquids heb je de keus uit veel verschillende smaken, je kunt dus zelf kiezen. Dit gaat in juli 2022 wel veranderen, er komt dan namelijk een verbod op smaken voor de e-sigaret. Dit houdt in dat er vanaf die datum alleen nog maar e-liquids te koop zijn met een tabakssmaak. Dit is overigens wel de meest gekozen smaak van alle e-liquids, maar alle fruitige en zoete smaakjes zullen verdwijnen. Tot die tijd kun je die dus nog gewoon bestellen en je kunt bovendien je eigen smaken samenstellen door aroma’s aan te schaffen en te mengen.

Nicotinegehalte

E-liquids bevatten niet standaard nicotine, maar ze zijn er wel met nicotine. Je kunt dan zelf kiezen welk nicotinegehalte de vloeistof moet hebben. De e-liquids met nicotine worden dan ook vaak gebruikt om te stoppen of minderen met roken. Je kunt dan namelijk zelf het gehalte afbouwen elke keer dat je je e-liquid bijvult.

Je e-liquids online bestellen

Voorlopig zijn alle smaken nog gewoon beschikbaar. Dus als je een nieuwe smaak wilt proberen of als je door je huidige voorraad heen bent kun je nog nieuwe bestellen. Je kunt je voorraad bijvoorbeeld aanvullen met de e-liquids van Eliquidmania. Eliquidmania levert je e-liquids gratis bij een bestelling van meer dan €10,-. Je kunt daar kiezen uit vele verschillende smaken voor je e-smoker.

Vorige

Tips om water in de badkamer te besparen

Volgende

Dit moet je weten over telefoonhoesjes