Inspiratie voor verschillende badkamerstijlen op een rij

Jouw badkamer is een plek waar je dagelijks met veel plezier binnen moeten lopen. Dit betekent dat je hem volledig naar je smaak wil hebben ingericht. Wij geven je een paar stijlen zodat je zelf kan kiezen wat bij je past.

In je woning heb je veel verschillende ruimtes. Van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs de gang. Het leuke aan al deze ruimtes is dat je ze makkelijk kan veranderen. Wil je de bank ergens anders dan verplaats je hem gewoon. Ook kan je makkelijk de kleuren aanpassen. Met een badkamer is dit veel moeilijker. Je moet echt 100% zeker zijn van je stijl voordat je de badkamer inricht. Daarom hebben wij dit artikel voor je gemaakt.

Verschillende soorten badkamerstijlen

Wat past bij jou en past bij het huis waarin je woont? Dat is belangrijk om uit te zoeken en de volgende stijlen gaan je hierbij helpen. Ben je opzoek naar badkamerartikelen en materialen bij jou in de buurt? Hier vind je sanitair Apeldoorn tot aan Maastricht.

Luxe badkamer

We beginnen met de badkamer die overwegend wordt gezien als een plek van rust. Denk bijvoorbeeld aan een spa of welness waar je weleens binnenstapt. De inrichting daar is vaak heel verfijnd en luxe. Bij een luxe badkamer horen ook wat extra’s zoals misschien wel een bubbelbad of sauna.

Moderne badkamer

De moderne badkamerstijl veranderd natuurlijk om de zoveel jaar weer. Wat erg in is op het moment is de combinatie van staal met groene tegels. Het liefst met een klein beetje reliëf op de tegels. Bij staal moet je denken aan het frame van de douch, maar ook de kranen voorzien van een zwarte coating.

Badkamer Ensuite

Heb jij een groot huis of ga je een bed & breakfast inrichten met een grote slaapkamer? Dan kan je ervoor kiezen om een badkamer ensuite te maken. Dit kan zijn bijvoorbeeld een losstaand bad in de slaapkamer. Vaak wordt er nog gekozen voor een muur tussen het bed en het bad, maar jij kan dit natuurlijk zelf kiezen.

Scandinavische badkamer

‘Keep it simple’ Dat is toch wel een zin die ze veel in Scandinavische landen gebruiken. Vooral bij het inrichten van hun huizen. Zo moet het simpel zijn en het liefst met wat natuurlijke hout tinten. Heb je nog ruimte voor een plantje, dan past dat helemaal in een Scandinavische badkamer.

Hotellook badkamer

Geniet je altijd zo van de badkamers in hotels? Dan kan je dit natuurlijk ook in je eigen badkamer creëren. Zo maak je hem zelf zo chique als je maar wil. Denk bijvoorbeeld aan warme kleuren en verlichting achter je spiegel. Maar ook de kraan moet van hoge kwaliteit zijn in zo’n soort badkamer.

Natuurlijke badkamer

Ben je graag buiten en kan je ook het beste ontspannen wanneer je buiten bent? Dan is de natuurlijke badkamer echt iets voor jou. Zo maak je onder andere gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Denk hierbij aan crème wit of mosgroen. Zorg ook voor veel hout en planten in je badkamer.

an afro haired man and woman sitting on a grassy field
Vorige

Een beginnersgids voor de Boho kleding stijl!

an on treadmill
Volgende

Hoe kun je gezond leven in een stad als Tilburg?