Heb je tape nodig? Dit is waar je op moet letten!

Iedereen komt wel eens op een punt in zijn of haar leven waarin tape nodig is. In de meeste gevallen neem of nam je genoegen met de goedkoopste tape van de winkel die het dichtstbij was. Dit is niet altijd het beste idee. Afhankelijk van waarvoor de tape daadwerkelijk gebruikt gaat worden, is het raadzaam om alles over elke soort tape te weten. Gelukkig gaan we je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten over tape, maar ook gaan we aangeven waar jij even extra op moet letten bij zowel de aanschaf als het gebruik van de tape.

Verschillende soorten tape

Ja, er zijn verschillende soorten tape. Het verschil tussen de bedrukte- en onbedrukte tape moet hopelijk wel duidelijk zijn. Wil jij graag een bepaalde tekst op jouw tape, dan kies je voor bedrukte tape met een, vaak, wat langere levertijd. Wil jij de meest simpele tape zonder dat er een boodschap mee achtergelaten moet worden, dan raden we je aan om onbedrukte tape aan te schaffen. Deze is over het algemeen direct uit voorraad leverbaar.

Daar blijft het niet bij…

Dit is niet het enige verschil tussen de verschillende soorten tape waar we het eerder over hadden. We kennen nog twee belangrijke soorten tape. Allereerst is er de PVC-tape. De kenmerken van deze tape behandelen we uiteraard in dit artikel. Ook gaan we het even met je hebben over Acryl-tape. Deze tape is ook erg populair en misschien wel precies wat jij zoekt of nodig hebt.

PVC-tape

Als we het hebben over de pvc-tape dan hebben we het over een relatief milieuonvriendelijke tape. Echter heeft de pvc-tape wel een immense kleefkracht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het feit dat het later weer los kan schieten of iets dergelijks. Extra voordelen van de pvc-tape zijn onder andere dat het een oneindige levensduur heeft en het geruisloos afrolt. Een nadeel is dat deze tape niet bepaald lekker ruikt.

Acryl-tape

Voor wat betreft de Acryl-tape spreken we over een enorm andere soort tape. Deze tape is allereerst milieuvriendelijk in tegenstelling tot de pvc-tape. Ook de andere voordelen van de pvc-tape zien we terug in de Acryl-tape. Zo is deze ook geruisloos en heeft het ook een onbeperkte levensduur. Als we een nadeel moeten noemen, dan is het feit dat Acryl-tape, of A3000-tape, niet gemakkelijk uit elkaar te trekken is, wel eens onhandig. Gelukkig ben je hier binnen no time aan gewend!

Vorige

De voordelen van een houtskoolbarbecue!

Volgende

Welke jas draag ik in de zomer?