Welke jas draag ik in de zomer?

In de winter trekken we een dikke jas aan voordat we van huis gaan. Zo’n jas houdt ons immers warm op de koude dagen. In de zomermaanden is een dikke winterjas veel te warm. Daarom heeft iedere vrouw ook minimaal één zomerjas in huis. Ben je op zoek naar een nieuwe zomerjas? Dan wil je mogelijk eerst wat inspiratie opdoen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal jassen op een rijtje die je in de zomer kunt dragen.

Spijkerjasje

De laatste jaren heeft kleding uit de nineties aan populariteit gewonnen. Deze trend is ook terug te zien in de zomerjassen voor vrouwen. Zo is het spijkerjasje vandaag de dag weer helemaal hip en happening. Doordat zo’n jasje gemaakt is van spijkerstof, is hij lekker warm. Dit maakt een spijkerjas ideaal om te dragen als je in de zomermaanden ’s avonds van huis gaat. Extra bijkomstigheid van spijkerjasjes is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Je kunt voor een blauwe of zwarte spijkerjas kiezen, maar deze damesjas is ook verkrijgbaar in pasteltinten.

Leren jas

Vind je een spijkerjasje niet mooi? Of heb je er hier al genoeg van in jouw kast hangen? Dan is een leren jas misschien iets voor jou. Zo’n jas wordt door veel vrouwen gebruikt als zomerjas. Grote voordeel van een leren jas is dat je hiermee stoer overkomt. Daarbij komt dat je een jas van dit materiaal goed kunt combineren met andere kledingstukken. Een leren jas misstaat bijvoorbeeld niet boven een spijkerbroek, maar je kunt hem ook prima dragen boven een rokje. Leren zomerjassen zijn bovendien verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.

Trenchcoat
De trenchcoat is een jas die we de laatste jaren steeds vaker terugzien in het straatbeeld. Zo’n jas is lekker licht en je kunt hem kopen in nagenoeg alle kleuren. Extra bijkomstigheid is dat de stof van een trenchcoat over het algemeen waterafstotend is. Omdat het in de zomer soms flink kan regenen in ons land, is dit geen overbodige luxe. Als je tijdens zo’n regenbui een trenchcoat draagt, kom je niet doorweekt aan op de plaats van bestemming. Tot slot kies je voor een trenchcoat omdat je deze zomerjas met vrijwel alle kledingstukken kunt combineren.

Vestje
Ondanks dat een vestje eigenlijk geen jas is, willen we hem in deze tekst niet onbelicht laten. Dit komt vooral doordat veel vrouwen in de zomermaanden een vestje dragen in plaats van een jas. Zo’n vestje wordt vaak gemaakt van katoen of een andere lichte stof, waardoor hij ideaal is voor in de zomer. Vestjes zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleuren en met diverse patronen. Hierdoor is er voor iedere vrouw wel een geschikt vestje te vinden om als jas te gebruiken.

Vorige

Heb je tape nodig? Dit is waar je op moet letten!

Volgende

Dé ondergoed specialist van België