Wat zijn de voordelen van financial lease?

Indien je op zoek bent naar een nieuwe auto dan kom je voor een belangrijke keuze te staan: kies je ervoor om te leasen of ga je toch een auto kopen? We zien dat er op dit moment veel mensen zijn die kiezen voor financial lease. Dit is natuurlijk niet zo gek, hier zitten namelijk een aantal grote voordelen aan verbonden. Nu vraag jij je waarschijnlijk af welke voordelen dit zijn. Je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. In dit artikel laten wij je meer zien over dé belangrijkste voordelen van het afsluiten van financial lease!

Dé voordelen van financial lease

Laten we eens kijken naar wat nu de voordelen zijn van bijvoorbeeld een Mercedes via financial lease. Een groot voordeel is dat je niet in een keer een smak geld kwijt bent om een mooie auto te kunnen rijden. Om de auto te mogen rijden hoef je alleen maar de maandelijkse of jaarlijkse leasesom te betalen om het te kunnen gebruiken. Dit stelt je in staat om jouw financieële middelen voor andere dingen te gebruiken. Een ander voordeel is dat het mogelijk is om gebruik te maken van een aantal fiscale voordelen. Zo kunnen de leasebetalingen worden afgetrokken als bedrijfskosten, dit kan je een aanzienlijk belastingvoordeel opleveren als het een beetje een dure auto is.

Wat ook echt van pas komt is dat je beschikt over een professionele vorm van ondersteuning van de partij van wie je de auto least. Mocht er dus bijvoorbeeld iets kapot gaan aan de auto dan hoef je dit niet meer zelf te betalen. Als laatste is het zo dat je nadat de lease periode is verstreken vaak de mogelijkheid hebt om de auto tegen een kleine vergoeding te kopen.

Zitten er ook nadelen aan financial lease?

Door die vele voordelen vraag je je wellicht af wat de nadelen zijn van een financial lease voor jouw aankomende auto. Een nadeel is dat veel contracten niet-opzegbaar zijn en dat je als leasende partij altijd het maandelijkse bedrag moet betalen, ook als je niet van plan bent om de auto te gebruiken. Een ander nadeel ziet op het niet verkrijgen van eigendom over de auto die je least.Tenzij je besluit de auto aan het einde van de leaseovereenkomst te kopen, wordt je als leasepaartij geen eigenaar van de auto. Hou hier dan ook altijd rekening mee bij je keuze voor een lease contract.

Zoals je wel kunt zien is het zeker geen verkeerd idee om te kiezen voor financial lease als je op zoek bent naar een nieuw auto. Het is één van de makkelijkste manieren waarop je in staat bent om eenvoudig en snel aan een mooie auto te komen. Hoewel de kosten op de lange termijn hoger uitvallen kan het een prima keuze zijn voor de mensen die niet al teveel hebben gespaard. Zolang je in staat bent om het maandbedrag te betalen is een financial lease contract zeker het overwegen waard.

 

Vorige

Betaalbare artikelen om te kopen voor je tuin

Volgende

De 3 beste Dogecoin wallets van 2022