De 3 beste Dogecoin wallets van 2022

Hoewel Dogecoin gelanceerd werd als grap, blijft de aantrekkingskracht van de originele memecoin de cryptocommunity boeien. Als je besloten hebt om te beginnen met het handelen in Dogecoin, kies je best een wallet waar je je DOGE veilig kunt in opslaan. Omdat Dogecoin de laatste jaren enorm populair geworden is, zijn er verschillende opslagmogelijkheden en wallets beschikbaar om Dogecoin in te bewaren. In dit artikel bespreken we de beste Dogecoin wallets die nu beschikbaar zijn. De selectie omvat zowel hardware, mobiele als desktop wallets.

Voordat we naar de wallets zelf gaan kijken, is het belangrijk om te wijzen op de criteria die we hanteren voor de selectie. We baseren ons op factoren zoals de veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, privacy en prijs. Natuurlijk kunnen we in dit artikel niet elke wallet bespreken die Dogecoin ondersteund, dus als je een andere wallet wilt gebruiken dan diegene die we in dit artikel bespreken, doe dan eerst grondig onderzoek. Zeker als je kiest voor een online crypto platform waar je zelf niet de private keys van je wallet bezit, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een veilig handelsplatform.

Ledger Nano S en X (Hardware Wallet)

Offline opslag wordt algemeen beschouwd als de meeste veilige manier om je cryptocurrencies op te slaan. Offline opslagmogelijkheden worden ook hardware wallets genoemd. Een van de top hardware wallets is de Ledger Nano S of X. Ledger staat bekend als zéér veilig en betrouwbaar en is tot op vandaag nog nooit gehackt geweest. De Ledger Live software waarmee de hardware wallet werkt, is super gebruiksvriendelijk en biedt voor een hardware wallet voldoende mogelijkheden.  Het belangrijkste verschil tussen de Ledger Nano S en X is dat op de X je meer munten kunt opslaan. Hierdoor is de Ledger Nano X dubbel zo duur als zijn kleine broertje met een prijs van 119 euro.

Coinomi Wallet (Mobile Wallet)

Coinomi is een gebruiksvriendelijke mobiele wallet die een groot aantal handige functies biedt voor DOGE-kopers. Met een focus op snel en eenvoudig cryptocurrency-beheer, ondersteunt deze populaire app meer dan 1.000 cryptocurrencies, waaronder Dogecoin, Bitcoin, Ethereum, Dash en Zcash. Een Coinomi wallet is gemmakkelijk aan te maken en stelt je in staat om je private keys op je apparaat op te slaan.

Atomic Wallet (Desktop Wallet)

Atomic Wallet is een gratis gedecentraliseerde portemonnee die veiligheid en privacy biedt. Het is een geweldige keuze voor beginners. Je kunt Atomic Wallet downloaden voor Windows, Mac OS en Linux en mobiel voor zowel Android als iOS. De private keys verlaten nooit je apparaat, en er is geen registratie of KYC (Know-Your-Customer) controle nodig om Atomic Wallet te gebruiken. Omdat Atomic Wallet geen hardware wallet is, is hij natuurlijk iets minder veilig. Je telefoon of computer kan bijvoorbeeld gestolen worden. Hier houd je best rekening mee als je geen geld wil investeren in een hardware wallet.

Vorige

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Volgende

3 tips om voedselverspilling in een restaurant tegen te gaan