Waarom is iDeal het beste betaalmiddel in NL?

In Nederland is de meest gebruikte betaalmethode iDeal, maar waarom eigenlijk? Wat maakt deze betaaldienst zo betrouwbaar dat iedereen het gebruikt. Wij leggen je uit hoe dit komt.

Online betalen, sinds de komst van webshops kan je er niet meer onderuit. Waar je vroeger een pakketje kon bestellen en bij de deur in contanten moest betalen is dit in 10 jaar tijd compleet veranderd. Inmiddels heb jij je bankpas niet meer nodig. Simpel kan je betalen met je telefoon en je laptop. De betaaldienst: iDeal stapte op een goed moment in en is daarmee één van de beste betaalmethodes in Nederland geworden. Hoe werkt dit nu precies?

Zo werkt betalen met iDeal:

Iedere webshop heeft tegenwoordig een betaalpagina. Het is dus niet gek, dan ook een online casino iDEAL gebruikt voor iedere transactie. Na jouw bestelling word je hier naartoe geleid. Nu kan je kiezen op welke manier je wil betalen. Dit kan bijvoorbeeld met creditcard, Apple pay of met iDeal. De meest gebruikte banken in Nederland werken samen met iDeal als betaalsysteem:

  • ABN Amro
  • Bunq
  • Knab
  • Regiobank
  • SNS
  • Rabobank
  • Van Lanschot
  • Triodos Bank
  • ASN Bank
  • ING

Grote kans dat jij bij één van de bovenstaande banken bent aangesloten. Wanneer je hebt gekozen voor iDeal als betaalmethode kies je vervolgens voor jouw eigen bank. Nu kan je door middel van de app in twee tellen betalen.

4 redenen waarom iDeal het beste betaalmiddel is:

We hebben je nu uitgelegd hoe iDeal werkt. Nu is het tijd om je te vertellen waarom wij massaal gebruik maken van iDeal.

1.    iDeal is veilig, maar zegt niets over betrouwbaarheid

Het betalen van iDeal is altijd veilig. Zo wordt er een beveiligde code gebruikt wanneer jij gaat betalen. Niemand kan hier tussenkomen of zien wat je op dat moment aan het betalen bent of waar je het aan uitgeeft. Wel even opletten, want dit zegt dus niets over de betrouwbaarheid van de website. Hiervoor moet je altijd goed zelf opletten.

2.    Direct in je overzicht

Vroeger was het nog zo dat je lang moest wachten totdat betalingen in je rekeningoverzicht terecht kwamen. Inmiddels is dit anders! Door sneller internet en de connectie tussen banken en iDeal zie je gelijk wanneer er een betaling is gedaan. Zo weet je ook gelijk of jij dit zelf was of dat je bent gehackt.

3.    Makkelijk in gebruik

Geen moeilijk gedoe meer met rembours of achteraf betalen. Je kan nu gewoon gelijk betalen met jouw smartphone. Aangezien iedereen tegenwoordig een smartphone op zak heeft maakt dit het leven een stuk minder ingewikkeld.

4.    Geen extra kosten

iDeal brengt geen extra kosten in rekening. De extra kosten zijn bijna altijd voor rekening van de verkoper. Mocht jij in meerdere keren willen betalen, dan kan het wel zijn dat je extra kosten moet betalen. Maar dit heeft niks te maken met het betalen met iDeal, maar puur met de rente die erbovenop komt omdat je in een aantal keer betaald.

Vorige

22 kleine feitjes over het internet, over 22 jaar wifi

Volgende

Wat zegt een track en trace code nou eigenlijk?