Als ondernemer een kredietverzekering afsluiten – alles wat je moet weten

De kans is groot dat je er op dit moment over nadenkt om een kredietverzekering af te sluiten. Je bent immers met een reden bij ons op de site terecht gekomen. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die het belang van een dergelijke verzekering inzien, al bestaat er nog altijd een hoop onduidelijkheid. Wij laten je vandaag zien waarom ook jij als ondernemer zijnde zou moeten kiezen voor een kredietverzekering voor je bedrijf!

Verschillende soorten verzekeringen

Zoals je wellicht wel weet is een kredietverzekering een soort verzekering die jou als ondernemer beschermt tegen de financiële risico’s die gepaard gaan met het lenen of uitlenen van geld. Het is ontworpen om bescherming te bieden in het geval dat de partij die leent niet in staat is om hun lening betalingen te doen als gevolg van onvoorziene omstandigheden. Dit kan natuurlijk een ander bedrijf zijn wat jou nog geld schuldig is, bijvoorbeeld voor het leveren van materialen of grondstoffen. Er zijn verschillende soorten kredietverzekering te vinden:

  • Enkele schuld verzekering

Dit type verzekering dekt een enkele schuld, zoals een levering op ‘de pof’ bij een ander bedrijf waar het andere bedrijf nog voor moet betalen. Deze verzekering kan je bescherming bieden in het geval dat het andere bedrijf niet in staat is om hun betalingen te doen als gevolg van onvoorziene omstandigheden, zoals een tijdelijk liquiditeitstekort bij het bedrijf.

  • Verzekering voor meerdere schulden

Dit type verzekering dekt meerdere schulden, zoals credit card saldi, of een zakelijke lening die je uit hebt staan bij een ander bedrijf. Deze verzekering weet bescherming te bieden in het geval dat de lener niet in staat is om hun betalingen te doen voor de verschillende schulden. In veel opzichten lijkt het dus op de enkele schuld verzekering, alleen is dit een verzekering die net even wat meer dekt. Handig voor de bedrijven die diverse leningen uit hebben staan.

  • Zakelijke kredietverzekering

Deze verzekering is echt bedoeld voor de grote bedrijven en weet ook weer bescherming te bieden voor onvoorziene omstandigheden. We zien dat deze verzekering met name beschermt tegen een neergang in de economie of het faillissement van een belangrijke klant. Zoals je wel kunt begrijpen is dit dé manier om grote financiele problemen te voorkomen.

Hoe moet je een kredietverzekering afsluiten?

Er zijn verschillende manieren om een kredietverzekering af te sluiten. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kredietverzekeringen rechtstreeks aan voor bedrijven. Het is belangrijk om goed rond te kijken en offertes van verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken om de polis te vinden die het beste aan uw behoeften voldoet. Als zakelijke klant is het vaak mogelijk om korting te krijgen ten opzichte van particulieren nu het veelal om een groter bedrag gaat. Ondanks dat is het een goed idee om de voorwaarden van deze polissen zorgvuldig door te nemen om er zeker van te zijn dat ze aan uw behoeften voldoen.

Let tevens op de dekkingslimieten die passen bij je persoonlijke behoeften. Als groot bedrijf met een divers aantal leningen van boven de 100.000 euro is het verstandig om te kiezen voor het hoogst mogelijke dekkingslimiet. Hiermee zorg je ervoor dat je altijd over je geld kunt beschikken, ook als het andere bedrijf niet in staat blijkt om ook maar iets terug te betalen. Door deze belangrijke informatie in het achterhoofd te houden kun je een kredietverzekeringspolis kiezen die aan je behoeften voldoet.

Vorige

Wat kun je doen bij een juridisch conflict?

green leafed plant
Volgende

Het perfecte cadeau voor de plantenliefhebber in je leven