Waar op letten bij het kopen van een brievenbus?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten en maten brievenbussen beschikbaar, met allerlei extra functies en opties. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, is het belangrijk om te weten waar je precies op moet letten bij het kopen van een brievenbus. Heb je al een brievenbus maar wil je deze vervangen? Dan is het ook handig om je eerst goed in te lezen. Een brievenbus is iets wat je niet vaak koopt dus je wilt het wel goed doen! Op de website yourmailbox.nl heb je een groot assortiment aan verschillende soorten en maten brievenbussen. Zo hebben zij kleine brievenbussen maar ook grote pakketbrievenbussen. Neem voor deze ruime keuze eens een kijkje op hun website!

Zijn er altijd standaardafmetingen?

Nee, er zijn geen standaardafmetingen of afmetingen waar je verplicht bent je aan te houden. Wel is het handig om er rekening mee te houden bij het uitzoeken van een brievenbus. Een gemiddelde brief past natuurlijk in vrijwel elke brievenbus, maar als je ook regelmatig pakketjes ontvangt of verzendt, kan het handig zijn om voor een grotere brievenbus te kiezen. Zo weet je zeker dat jouw post erin past en niet beschadigd raakt tijdens het bezorgen.

Welke materialen zijn er allemaal?

Brievenbussen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals kunststof, staal of rvs. Het materiaal heeft niet alleen invloed op de uitstraling van de brievenbus, maar ook op de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid ervan. Kunststof is vaak goedkoper en vereist minder onderhoud dan stalen of rvs-varianten, maar kan wel sneller verkleuren door weersinvloeden. Stalen en rvs-brievenbussen hebben daarentegen vaak weer meer uitstraling en zijn duurzamer dan kunststof brievenbussen.

Hoe groot is een brievenbuspakje?

Met de opkomst van online shoppen is het ontvangen van pakketjes via de post steeds gebruikelijker geworden. Veel mensen vragen zich daarom ook af welke afmeting een brievenbuspakje mag hebben om door de brievenbus te passen. De maximale afmetingen voor een brievenbuspakje zijn 38 x 26,5 x 3,2 cm (l x b x h) en mag maximaal 2 kilogram wegen. Als jouw pakket deze afmetingen overschrijdt, zal het niet door de brievenbus passen en zal er iemand thuis moeten zijn om het pakket in ontvangst te nemen. Krijg jij veel brievenbuspakjes? Dan is het verstandig om deze afmetingen te checken.

Wanneer wordt er post bezorgd?

Tot slot is het handig om te weten op welke dagen er geen post bezorgd wordt in Nederland. In principe wordt er op dinsdag tot en met zaterdag post bezorgd door PostNL, met uitzondering van nationale feestdagen. Op deze dagen vindt er geen reguliere postbezorging plaats en zal jouw post dus later aankomen dan normaal gesproken. Houdt hier ook altijd rekening mee als je post wilt versturen. Is er iemand jarig rondom de feestdagen? Post de kaart dan altijd iets eerder zodat je zeker weet dat het op tijd is!

Vorige

Kleurrijke accenten: het toevoegen van kleur aan je tuinmeubelen

Volgende

Goede werkkleding kopen met een klein budget: 5 tips