Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement?

Er zijn weinig producten in het leven waarbij je er zó zeker van kunt zijn dat iedereen in Nederland er eentje heeft als een smartphone. Onze telefoons betekenen vandaag de dag heel veel voor ons dagelijks leven. We appen met vrienden, hebben zakelijke meetings via een (video)belletje, kijken onze favoriete films en series, beleggen op de beurs en kijken mee met andermans leven via sociale media. Als je een nieuwe telefoon of een nieuw telefoonabonnement kopen gaat, dan is het belangrijk goed na te denken over wat bij jou en je telefoongebruik past. Tegenwoordig zijn sim only abonnementen populairder dan ooit, maar als je zo’n abonnement afsluit, waar moet je dan op letten? Wij geven tips. 

Besparen met sim only

Los van dat je met een sim only abonnement vaak goedkoper uit bent en het je een stuk meer vrijheid biedt, kun je ook besparen op je uitgaven door een tweedehands toestel aan. Te schaffen. Zo betaal je voor het toestel minder kosten en maak je ook gebruik van een flexibel abonnement. Sim only is in veel gevallen dus de meest vriendelijke optie voor je portemonnee, al moet je er wel rekening mee houden dat je het toestel, wanneer je het los koopt, in één keer dient te betalen en dat dit best een klap geld kan zijn. 

Flexibele prijzen

Hoe komt het nou dat zo’n los abonnement vaak goedkoper is dan een abonnement bij een toestel? Dat heeft alles te maken met de flexibele prijzen van de markt. Doordat de prijzen iedere dag weer veranderen, zou het heel goed kunnen dat je met een abonnement bij je toestel je voor lange tijd hebt gebonden aan een bepaalde prijs, terwijl deze prijs later in de markt weer gaat dalen. Toch maken providers vaak wel gebruik van aanbiedingen, waardoor een abonnement bij een toestel alsnog heel aantrekkelijk kan zijn. 

Bkr-registratie

Een ander belangrijk punt om te overwegen wanneer je een los toestel met sim only abonnement óf een abonnement bij je toestel afsluit, is de zogeheten bkr-registratie. Wanneer je tegenwoordig een toestel met abonnement afsluit, krijg je een verplichte bkr-registratie. Dit zegt eigenlijk dat je een schuld hebt lopen – je moet immers je telefoon nog afbetalen. Bij een sim only abonnement is hier geen sprake van. Een bkr-registratie kan je in de problemen brengen wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek af wil sluiten. Volgens de administratie sta je dan namelijk in de schulden, terwijl je in feite alleen een telefoonabonnement afgesloten hebt. 

Looptijden

Bij het afsluiten van een sim only abonnement kun je altijd uit verschilende looptijden kiezen – hoe lang het abonnement doorloopt. Afhankelijk van de aanbieder kun je een abonnement voor 1, 12 of 24 maanden afsluiten. Bij de eerste variant, een looptijd van een maand, wordt je contract maandelijks verlengd. Een groot voordeel, want je zit nergens aan vast.

 Opzegtermijn 

Tot slot is het belangrijk te kijken naar de opzegtermijn van het abonnement. Veel sim only abonnementen zijn flexibel en gemakkelijk op te zeggen, maar sommige abonnementen vereisen een bepaalde opzegtermijn. Het is verstandig om hier rekening mee te houden zodat je weet waar je aan toe bent wanneer je zou besluiten het abonnement weer op te zeggen. 

Vorige

Bitcoins kopen en verkopen voor de eerste keer: zo pak je het aan

Volgende

Dit wil je weten over tuininrichting