Bitcoins kopen en verkopen voor de eerste keer: zo pak je het aan

Je kan niet op een feestje verschijnen of er wordt over gesproken: het kopen van Bitcoins. Volgens sommige mensen is cryptocurrency de toekomst. En andere denken dat het hele cryptocurrency een ballon is die ooit gaat knappen. Alleen daarom willen veel mensen Bitcoins kopen. In deze blog vertellen we jou meer over waar je op moet letten als je Bitcoins wilt kopen.

We zeiden het net al eventjes, maar cryptocurrency is ontzettend populair. Onder cryptocurrency lijkt Bitcoin nog steeds de meest populaire soort te zijn. De meest gestelde vraag is dan ook: Hoe koop je Bitcoin? Als je je wilt verdiepen in de wereld van cryptocurrency dan is het goed om zeker even verder te lezen. We geven namelijk niet alleen antwoord op hoe je het koopt, maar ook waar je op moet letten. Twee belangrijke pijlers in de wereld van cryptocurrency.

Ga voor betrouwbaar

Als je een bitcoin wilt kopen dan kun je dat het beste doen betrouwbare crypto brokers. Een zeer betrouwbare crypto broker is bijvoorbeeld Bitvavo. Hier kan je euro’s omwisselen naar Bitcoin. Bij sommige crypto exchanges kun je alleen cryptocurrency ruilen voor cryptocurrency. Daarom is het slim om bij een crypto broker te beginnen. Zo kan je euro’s omwisselen voor cryptocurrency zoals Bitcoins. Vaak moet je je eerst aanmelden op deze plek. Denk aan het verifiëren van je identiteit en het invullen van je persoonsgegevens. Zo houden betrouwbare crypto brokers het veilig voor iedereen.

Hier moet je op letten als je in Bitcoins wilt gaan handelen

Er zijn een aantal basiszaken waar je goed op moet letten als je wilt gaan handelen in Bitcoins. De eerste hebben we je eigenlijk al verteld: en dat is dat je je euro’s moet opwisselen bij een vertrouwbare crypto broker. Vervolgens maak je dus een account aan. Hierbij is het belangrijk dat je altijd eerst de mogelijkheden goed bestudeerd. Het is onverstandig om zomaar je geld ergens in te investeren. Het liefst wat je wilt is tenslotte dat je geld goed terecht komt en dat het je uiteindelijk geld oplevert. Daarom moet je wallet goed en veilig zijn opgezet. Bij sommige crypto brokers wordt dit voor je geregeld. Waardoor je kunt rekenen op de professionaliteit van een ander.

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat je enkel en alleen op apparaten werkt die goed zijn beschermd. Denk bijvoorbeeld aan een VPN-verbinding en let er altijd op dat er een slotje in de URL staat. Zo weet je zeker dat het veilig is om hier een geldtransactie te doen.

Investeer alleen dat wat je je kunt veroorloven te verliezen

Of het nou om investeren, beleggen of gokken gaat. Het is belangrijk dat je dit nooit doet met geld dat je niet kunt missen. Met andere woorden: het is enkel en alleen verstandig om geld in te zetten dat je niet direct nodig hebt. Handelen in Bitcoin wordt nog steeds gezien als een vorm van gokken en dat komt omdat je niet weet wanneer het algoritme van cryptocurrency omhoogschiet.

Vorige

Hoe kun je jassen het best wegwerken?

Volgende

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement?