Besparen: 5 tips om minder geld uit te geven aan je mobiele telefoonabonnement

Vind jij het ook zonde om te veel geld uit te geven aan een mobiele telefoon? Een apparaat dat we wel moeten gebruiken, maar waar je liever niet te veel aan kwijt wilt zijn in de maand? Gebruik dan deze tips om te sparen op jouw mobiele telefoonabonnement.

Dit zijn onze tips die jij moet weten als het gaat om minder geld uitgeven aan je mobiele telefoonabonnement.

1. Gebruik waar het kan de wifi

De eerst tip is direct al goud waard. Want jij hoeft niet direct de grootste bundel te hebben als het aankomt op internet wanneer jij regelmatig thuis bent bijvoorbeeld. Thuis kan je direct gebruikmaken van de wifi. Maar ook op je werk waarschijnlijk. Dan gaat het alleen maar om de heen- en terugweg. Zonde om dus een veel te groot pakket af te sluiten. Kijk daarom regelmatig kritisch naar de inhoud van jouw bundel. Houd je ruimte over? Dan kan je jouw abonnement waarschijnlijk verlagen. Al is dat niet bij elke provider mogelijk. Zorg er daarom voor dat je weet wat je nodig hebt als je een nieuw abonnement mag afsluiten.

2. Kies voor een sim only abonnement

De nieuwste telefoon voor een torenhoog maandbedrag? Koekoek! Daar heb jij helemaal een trek in. Neem een duik in de wereld van de telefoonabonnementen om op zoek te gaan naar een abonnement dat bij jou past. Sim only is vaak de goedkoopste optie. Je hoeft dan alleen te betalen voor de diensten en je gebruikt een toestel dat je al hebt of los aanschaft. Hoef jij niet per se de nieuwste telefoon, maar vind je een toestel dat al eventjes op de markt is ook prima? Dan is dit de goedkoopste optie voor jou. Je kan deze namelijk vaak ook los kopen. Eenmalig ben je dan het geld kwijt, maar je hoeft er niet elke maand meer voor te betalen.

3. Vergelijk regelmatig jouw abonnement

We zeiden het net al eventjes, maar kijk regelmatig kritisch naar jouw abonnement. Als je weet wat je precies verbruikt per maand kan je ook beter jouw abonnement vergelijken met andere providers. Op deze manier kies je altijd voor het laagste abonnement. Houd daarom ook goed in de gaten wanneer je jouw abonnement mag verlenen of stopzetten. Zodat je niet weer een jaar of twee jaar aan een abonnement zit.

4. Download voor offline momenten

Een andere budget tip is: download bijvoorbeeld muzieklijsten op Spotify voor de momenten dat je geen wifi hebt. Je kan deze lasten dan namelijk offline luisteren. Op deze manier slurp je niet jouw internetbundel heen terwijl je luistert naar jouw lievelingsmuziek. Deze tip geldt bijvoorbeeld ook voor Netflix-series of luisterboeken.

5. Skip de verzekering

Een verzekering is een mooie manier om dingen te verzekeren die je absoluut niet zelf kunt ophoesten. Denk bijvoorbeeld aan een auto die in de prak wordt gereden of een huis dat afbrandt. Betalen voor een telefoon die waarschijnlijk niet kapotgaat, behalve na jarenlang verbruik? Zonde om hiervoor een verzekering af te sluiten. Je kan beter zelf een potje sparen voor onvoorziene uitgaven. En het scheelt jou weer op de afrekening van je telefoonabonnement.

Vorige

Het gebruik van een ijsbad als topsporter

Volgende

Alexey Ivanov geeft tips over het spelen van GGpoker in Nederland