Dit wil je weten over tuininrichting

Wil je meer leren over tuininrichting en hoe jij je tuin moet aanleggen? Dan zit je goed met deze blog. Leer meepraten met de hovenier na al deze tips.

Je bent graag dagelijks in de tuin bezig, en je steekt regelmatig je handen uit de mouwen. Maar waar je precies moet beginnen in de tuin weet je zelf eigenlijk ook niet. Je hebt te weinig kennis over planten en tuininrichting dat je best wat extra hulp kan gebruiken. Wij geven je in dit artikel 7 tips voor het aanleggen van je tuin zodat jij ook een expert in de tuin wordt.

Dit moet je weten over tuinieren voor je begint

We willen je toch iets extra informatie geven voordat je handen onder de aarde zitten. Zo moet je weten dat tuineren veel tijd kost. Een moestuin onderhouden is bijvoorbeeld een dagelijkse bezigheid. Daarnaast is het ook nog eens heel intensief, dus weet waar je aan begint. Ook kan tuinieren best wat geld kosten. Een hovenier heeft lange tijd gestudeerd zodat hij jouw tuin op een goede manier kan onderhouden, tuinieren is dus wel degelijk een vak.

Bij tuinonderhoud horen niet alleen de planten en de begroeiing. Nee ook het tuinmeubilair hoort erbij. Juiste tuinmeubelen van bijvoorbeeld Kees Smit Tuinmeubelen geven bijvoorbeeld veel meer sfeer aan je tuin. Naast groene vingers zorgt een tuin ook voor ontspanning met de juiste inrichting.

Dit moet je weten over tuinaanleg:

Een tuin aanleggen kan best iedereen doen, je moet alleen wel wat weten voordat je begint. Wij leggen het uit in een aantal stappen:

Ø  Leer je tuin kennen

Voordat je een tuin gaat aanleggen wil je er eerst een tijdje wonen. Zo wil je weten wat de omgeving doet en wat voor soort grond je hebt. Het kan zomaar zijn dat bepaalde planten gaan sneuvelen. Ook moet je weten voordat je een tuinset kopen gaat waar het terras komt en wat de beste positie is ten opzichte van de zon.

Ø  Maak een schets

Nu is het tijd om een schets te gaan maken van je tuin. Meet hem helemaal op en zet dit op een groot vel papier. Het is slim om een aantal verschillende schetsen te maken zodat je kan vergelijken en samen kan beslissen wat het mooiste is. Daarnaast wil je kiezen voor de juiste planten in je tuin. Hiervoor kan je een hovenier inschakelen, hij kan je informeren.

Ø  Een tuinkalender

Je hebt nu een schets van de tuin en je weet waar welke planten moeten komen. Dan is het tijd om bezig te gaan en de tuin te verbouwen. Maar daarbij hoort ook gelijk een tuinkalender. Vanaf dag één zal je namelijk je tuin moeten onderhouden. Van het inzaaien en watergeven van het nieuwe gras tot het snoeien en knippen van de heg en de bomen.

Ø  Gereedschappen

Voordat je gaat beginnen willen we je nog een goede tip meegeven: zorg voor de goede gereedschappen als je in de tuin bezig gaat. Je kan ze natuurlijk ook van de buren lenen, maar goede gereedschappen maken het werk een stuk lichter. Denk hierbij aan een heggenschaar, een bladblazer en bijvoorbeeld elektrische motorzaag. Heb jij een grotere tuin waar veel tuinonderhoud in nodig is? Dan raden wij je aan te kiezen voor elektrische gereedschappen om het werk lichter te maken.

Vorige

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement?

Volgende

Offline marketing is nog steeds heel belangrijk