Een kleine tuin inrichten? Maak deze fouten vooral niet

Niet iedereen heeft de luxe van een grote tuin. Maar ook de mensen met een kleine tuin kunnen hier gelukkig volop van genieten. Mits een slimme tuinindeling aan wordt gehouden. Heb jij een kleine tuin en wil je hier maximaal van genieten? Volg dan deze tips en zorg dat jouw kleine tuin ruimtelijk aanvoelt.

Kiezen voor massieve tuinmeubels

Eén van de meest gemaakte fouten bij de inrichting van een kleine tuin is het kiezen van logge, massieve tuinmeubels. Hoewel longesets vaak heerlijk comfortabel zijn, staan ze niet bepaald bekend om het slanke design. Veel loungesets zijn groot en nemen veel ruimte in beslag. Je kleine tuin groter laten lijken en aanvoelen doe je dan ook niet met dit type loungeset.

Gelukkig zijn er ook een heleboel tuinmeubelen verkrijgbaar die wél goed tot hun recht komen in jouw kleine tuin. Denk bijvoorbeeld aan rotan modellen. De natuurlijke en transparante uitstraling van deze tuinmeubelen geven je tuin karakter en zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

De verkeerde erfafscheiding kiezen

Je verwacht misschien dat erfafscheiding weinig effect heeft op de ruimtelijkheid van je tuin zelf, maar dit kan toch wezenlijk verschil maken. Je oog wordt namelijk automatisch naar je schutting of hekwerk getrokken wanneer deze je tuin omsluiten. Voor een ruimtelijk gevoel kun je dan ook het beste kiezen voor hekwerk met een transparant karakter. Dit betekent bijvoorbeeld gevlochten hekwerk of dubbelstaafmat hekwerk waar klimplanten tegenaan kunnen groeien. Zo creëer je voldoende privacy in je tuin maar houd je toch een open aanblik.

Enkel lage begroeiing planten

Wanneer je ervoor kiest om alleen lage begroeiing te planten, zullen de zichtlijnen in je tuin dit voorbeeld volgen. Het zorgt ervoor dat de focus vooral op het kleine oppervlakte komt te liggen in plaats van de overige ruimte die je onbenut laat.

Door je lage begroeiing hier en daar af te wisselen met hogere planten, creëer je zichtlijnen die ook de hoogte in gaan. Denk bijvoorbeeld aan wat hoger siergras of een boompje. De afwisseling in hoogte geeft je kleine tuin automatisch een grotere uitstraling.

Geen accessoires toevoegen

Het klinkt misschien logisch om geen accessoires toe te voegen aan een kleine tuin, omdat dit juist slordig en chaotisch over zou kunnen komen. Maar een kleine tuin zonder enige decoratie trekt de volledige aandacht. Door slim gebruik te maken van accessoires en tuindecoratie leid je de aandacht af van de kleine oppervlakte. Kies bijvoorbeeld voor een paar subtiele lantaarns. Hiermee zorg je voor sfeer en geef je jouw kleine tuin wat extra smoel.

Alles wat je nodig hebt voor de inrichting van jouw kleine tuin vind je bij Hekwerkonline.nl. Van schuttingen tot tuindecoratie – maak van jouw achtertuin een paradijsje.

Vorige

Alles wat jij wil weten over online gokkasten

Volgende

Zet jezelf op de eerste plaats