Kan Dogecoin het betaalmiddel van de toekomst worden?

Nog niet zo lang geleden was betalen door een QR-code te scannen nog echte sciencefiction. Tegenwoordig is het versturen van geld tussen verschillende wallets al erg goed ingeburgerd. Deze trend heeft ervoor gezorgd dat meer en meer grote winkeliers en bedrijven cryptocurrencies zoals Ethereum en Bitcoin accepteren. Dogecoin, de cryptomunt die begon als grap, wordt ook steeds meer gebruikt als een vorm van betaling.

 

Wat is Dogecoin?

Voor we gaan onderzoeken hoe Dogecoin als betaalmiddel kan gebruikt worden, moeten we eerst meer voer Dogecoin weten. Er wordt veel geschreven over Dogecoin en de woorden van Palmer worden vaak aangehaald om aan te geven dat de munt geen bestaansrecht heeft. Er wordt gewezen op de volatiele markt en uiteraard op het feit dat de ontwikkeling stilligt. Hoewel dit allemaal klopt, is het geen reden om de Dogecoin naar het graf te dragen. Dogecoin is namelijk niet opgezet als een compleet platform waar ontwikkelaars en bedrijven samen kunnen komen. Het is niet gemaakt om de wereld te verbeteren. En het is al zeker niet bedoeld om slimme contracten op de blockchain op te zetten. Het idee achter de Dogecoin was deels een grap. Het andere deel is interessanter. Het team achter de Dogecoin zag de waarde van de Bitcoin torenhoog worden, en zag dat er problemen kwamen bij het minen (Bitcoin is nauwelijks echt decentraal te noemen in vergelijking met Dogecoin). Daarom werd een munt opgezet met een lage koerswaarde en zonder het principe van schaarste. Dit principe maakt van Dogecoin een interessante optie als betaalmiddel.

Waarom is Dogecoin als betaalmiddel interessant?

Omdat grote bedrijven hun diensten beginnen aanbieden in ruil voor Dogecoin, is ook het handelen in Dogecoin gegroeid. Er is meer belangstelling van de consument, maar zijn bedrijven en winkeliers wel klaar om Dogecoin als betaalmiddel te gaan accepteren? In dit artikel bespreken we waarom kleine ondernemers het accepteren van Dogecoin zouden moeten overwegen. Op dit moment zijn er al meer dan 1300 bedrijven die Dogecoin als betaling accepteren en dat aantal zal alleen nog maar groeien in de komende jaren.

 

Dogecoin heeft 3 grote voordelen die het interessant maken als betaalmiddel

  • Hoge liquiditeit

    In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies, is er geen limiet aan het aantal Dogecoins dat kan worden gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat wanneer de vraag stijgt het aanbod oneindig kan meegroeien. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit wel een invloed hebben op de waarde van Dogecoin zelf. Hiervoor is er momenteel een oplossing in de maak.

  • Vast aantal uitgegeven munten

    Een vast aantal munten wordt elk jaar uitgegeven om de waarde van Dogecoin te laten stijgen. Het aantal nieuwe munten dat elk jaar wordt geïntroduceerd is kleiner dan het aantal munten dat al op de markt is.

  • Snellere Transactie Snelheid

    Dogecoin transacties zijn tien keer sneller dan Bitcoin dankzij blokintervallen van één minuut.

 

Met meer dan 1300 bedrijven in een breed scala van sectoren die Dogecoin accepteren als een vorm van betaling, is er geen twijfel dat bedrijven manieren vinden om zich aan te passen aan deze nieuwe vorm van betaling. Wil je een veilig handelsplatform om Dogecoin aan te kopen? Bezoek dan zeker de website van Anycoin Direct, de beste cryptobroker van Europa.

Vorige

Beste gratis games van 2021

Volgende

Dit zijn de 5 meest gebruikte cryptobeurzen van Nederland