Beste gratis games van 2021

Januari is traditioneel het moment om nog eenmaal terug te blikken op het afgelopen jaar. Dat doen we ook nog even met het lijstje beste gratis games van 2021, zodat jij 2022 ook met de mooiste en leukste gratis games kunt beginnen!

iogames

iogames, of io games, zijn gratis spellen die in 2021 populair zijn geworden. het zijn spellen die je in je browser kunt spelen, vaak tegen of met elkaar. De games zijn grafisch vaak basic en daardoor voor iedereen geschikt, en op elk apparaat te spelen. De gameplay is gemakkelijk te begrijpen en dat maakt dat je snel op weg bent om zo’n spel te spelen, het zijn ideale games voor bijvoorbeeld onderweg of tussendoor.

Fortnite

Inmiddels is dit spel alweer ruim 4 jaar oud, maar ook in 2021 bleef het immens populair en niet voor niets. Dit gratis spel biedt een ongekende spelervaring waar je normaal voor zou betalen. Ondanks dat het een third person shooter is, en dus gewelddadig, blijven de graphics bescheiden zodat ook veel kinderen dit (mogen) spelen.

En vraag je je af hoe Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, het spel gratis aan kan blijven bieden en er toch iets moois van kan maken? Simpel, in Fortnite kun je als speler skins (uiterlijk voor je avatar), wapens en meer kopen. En eigenlijk tel je niet mee als je dat niet doet. Het gevolg is dat er gemiddeld ruim €3000 per minuut (!) uitgegeven wordt in Fortnite wereldwijd. Dat maakt Fortnite niet alleen een veel gespeeld spel, maar ook al jaren een zeer goed verdienend spel voor Epic Games.

Pokémon Go

Pokémon Go is nog een jaartje ouder dan Fortnite, het spel waarin je de bekende Pokémon figuren kunt vangen met je smartphone, kwam in de zomer van 2016 op de markt. Het veroorzaakte een ware rage, waarna het een tijdje behoorlijk inzakte. Door de coronapandemie is het echter weer een stuk populairder geworden, ook doordat ontwikkelaar Niantic nieuwe features toevoegde aan het gratis spel. Sta er dus niet gek van te kijken als je tijdens je wandelingetje mensen weer verwoed op hun telefoon ziet kijken om die ene zeldzame shiny Pokémon te veroveren, ook in 2022.

Call of Duty: Warzone

Call of Duty bestaat ook al een tijd, maar Warzone is een nieuw spel dat nog niet zo lang meegaat. Toch heeft het al aardig wat spelers weten te veroveren en zou het dus wel eens hét succes van 2022 kunnen worden. In deze versie speel je op een kaart tegen maximaal 149 andere spelers en het spel is dan ook hectisch. Je moet je vaardigheden én geduld inzetten om het spel tot een succes te maken voor je, en dat maakt dat veel spelers hier mee opstaan en mee naar bed gaan. Toch is de game eenvoudig te leren en is het een fantastische game om te spelen met je vrienden.

Je kunt het spel gehele gratis spelen, maar zoals dat tegenwoordig gaat kun je ook Battle Passes kopen om meer te kunnen spelen. En daarmee gaat ook Call of Duty mee in het nieuwe verdienmodel van games: gratis aanbieden maar ervoor zorgen dat spelers vrijwillig gaan betalen voor extra features!

Vorige

5 thema’s voor een geslaagd kinderfeestje

Volgende

Kan Dogecoin het betaalmiddel van de toekomst worden?