Dit zijn de 5 meest gebruikte cryptobeurzen van Nederland

Wil jij gaan handelen in crypto? In dit artikel vertellen wij je voor welke cryptobeurs jij het beste kan kiezen en wat de 5 meest gebruikte cryptobeurzen zijn in Nederland.

Wat is een cryptobeurs eigenlijk, vraag jij je misschien af. Dit is een markt waar jij jouw cryptomunten aanschaft. Denk hierbij aan een Binance, Litebit of een Bitvavo. De Binance ervaringen zijn bijvoorbeeld heel goed, maar er zijn er nog meer. Vanuit waar jij gaat handelen maakt hier heel veel uit, het is vooral belangrijk dat jij je er veilig voelt. Jouw investering is veel geld waard en kan natuurlijk nog veel meer waard worden. Bij betrouwbare cryptobeurzen vertellen ze je meer over hoe te handelen en geven ze je wat technische ondersteuning. Zo herken jij een betrouwbare cryptobeurs.

De 5 meest gebruikte cryptobeurzen in Nederland:

1.    Binance

Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd maken veel gebruik van Binance. Deze vind zijn oorsprong in Azië, in Japan om precies te zijn. Maar inmiddels zijn de restricties op het hebben van crypto hier een stuk strenger geworden. Hierdoor willen ze graag verplaatsen naar een ander continent. Het makkelijke is dat je bij Binance nu ook kan betalen met Ideal of via België met Bancontact. Het is een heel fijne en makkelijke optie om via te handelen.

2.    Bitvavo

Een andere topper is toch wel Bitvavo. In Nederland zijn er veel handelaars die kiezen voor deze broker. Dit omdat hij heel gebruiksvriendelijk is en het niet veel tijd kost om uit te vogelen hoe het werkt. Ook de klantenservice is supersnel bereikbaar en ze spreken Nederlands. Het is dan ook een Nederlandse partij en dat maakt het voor veel Nederlanders logisch om via hier te handelen.

3.    Litebit

Deze broker richt zich voornamelijk op de Europese markt. Hij heeft een ruim aanbod en je kan kiezen tussen de beste cryptocurrencies van dit moment. Het verschil me litebit is echter wel dat hij niet zo veel verschillende cryptovaluta’s beschikbaar heeft als een Binance of Bitvavo. Een Litebit review van een gebruiker zou bijvoorbeeld zijn: ‘om op te slaan is het een geweldige broker, maar qua handelkosten is hij één van de duurdere.’ Maak dus zelf de keuze voor welke jij zou gaan.

4.    BTC Direct

Dit is een oude en hiermee een betrouwbare broker. Maar hij heeft maar 5 crypto’s waarin je kan handelen. In het begin was deze gestart om alleen maar je Bitcoin en Ethereum in te verhandelen. Wij denken dan ook dat als ze zich niet verder ontwikkelen BTC Direct ondergesneeuwd raakt door de concurrentie.

5.    Bitcoin Meester

Met meer dan 200 verschillende cryptomunten om tussen te kiezen behoort deze tot één van de betere brokers. Ook zijn de transactiekosten laag en is het makkelijk om de klantenservice te bereiken. Daarnaast krijg je ook rewards wanneer je in meerdere crypto’s tegelijk handelt. Voor beginners is dit een gemakkelijke brokker om mee te werken, maar ook voor gevorderden kan je alle kanten op.

Ben je na dit artikel benieuwd hoe het nu werkt om te handelen in crypto? Leer meer via dit artikel over het handelen in crypto. Zo maak je geen beginnersfouten.

Vorige

Kan Dogecoin het betaalmiddel van de toekomst worden?

Volgende

Dit is wat jij moet weten als je overweegt om een kat te kopen!