Het verwijderen van montagekit

Wie is er niet bekend met montagekit? Het montagekit is een elastische lijm die wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Het montagekit kan gebruikt worden om verschillende zaken te monteren. Door middel van montagekit worden onder andere tegels en plinten gemonteerd. Montagekit heeft een flexibele en opvullende werking, waardoor alle oneffenheden worden weggewerkt. Het montagekit heeft een perfecte werking, maar hoe ga jij het verwijderen als je een foutje maakt of kitresten tegen komt tijdens de verbouwing? Lees snel verder en ontdek hoe het kit kan worden verwijderd.

Het verwijderen

Een foutje zit in een klein hoekje. Iedereen maakt wel eens een foutje en zo ook tijdens het kitten. Gelukkig kan een foutje tijdens het kitten redelijk eenvoudig worden hersteld. Het montagekit kan allereerst worden weggestoken met een plamuurmesje. Doe dit wel voorzichtig, zodat je de overige materialen rondom het kit niet beschadigd. Daarnaast kan je het montagekit zacht maken door middel van een haardroger of aceton. Als laatst kan je het ook weg slijpen. Het slijpen gebeurt door middel van een haakse slijptol. Zorg dat je het nauwkeurig verwijderd.

De ideale verbindingstechniek

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van montagekit. Het dient niet alleen voor kieren en naden, maar heeft veel meer doeleinden. Door het gebruik van kit hoef je geen gaten meer te boren, pluggen in de muur te stoppen of schroeven in de muur te draaien. Kit brengt weinig rommel met zich mee en de verbinding is uitermate sterk. Kit is de ideale verbindingstechniek van tegenwoordig. Voor welke kit ga jij kit gebruiken?

Kleding

Het kan gebeuren dat je tijdens het kitten jouw kleding vies maakt. Wij adviseren om tijdens het werken met kit oudere kleren aan te trekken, zodat je achteraf niet je nieuwe shirtje hebt verpest. De meeste kledingstukken kan je schoonmaken door middel van aceton. Je moet goed opletten en voorzichtig te werk gaan, je weet namelijk niet welke reacties er kunnen optreden. Wij adviseren jou om eerst een stukje op de kleding te testen om te kijken of het werkt. Vervolgens ga je aan de slag met de rest van de vlekken. Bij veel kit op de kleding leg je je kleding eventjes in de vriezer. De kleding en het kit worden hard en koud. Door middel van een schaar worden de grote deeltjes verwijderd. Kleine deeltjes worden over het algemeen opgelost door middel van aceton.

Vorige

Tips voor een spetterende zomervakantie

Volgende

Alles dat je moet weten over breadboards