Wat zit er in truffels waardoor je gaat spacen?

Spacen of trippen kan je doen met psychedelische middelen. In Nederland staan truffels hier bekend om. Wij vertellen je er in deze blog meer over, want hoe ga je hier nu precies van spacen?

Je hebt er misschien al weleens van gehoord. Spacen op truffels of magic mushrooms. Maar omdat paddo gebruikers steeds vaker slecht in het nieuws kwamen besloot de overheid in 2008 over te gaan op een algeheel verbod in Nederland. Inmiddels heb je truffels die nog wel gewoon verkocht mogen worden. Er zijn veel mensen die af en toe lekker spacen op deze truffels, maar hoe kan dat nu eigenlijk? Wij zochten het voor je uit.

Truffels en de werkzame stof psilocybine

In truffels zit de stof psilocybine, deze vind je ook in paddo’s en bijvoorbeeld LSD. Deze drugs vallen niet onder de standaard harddrugs, maar worden geschaald onder de psychedelica. Dit zijn stoffen die voorkomen in de natuur. Het kan dus zijn dat vanuit planten of schimmels een geestverruimend effect ontstaat. Wanneer je magic truffels hollandia consumeert dan zal je hiervan gaan hallucineren. Het verandert je beleving van de ruimte, de tijd en de manier waarop je normaal denkt.

Wat voel je als je truffels gebruikt?

Wanneer je truffels gebruikt zal je complete waarneming van de wereld anders worden. Zo kan het zijn dat je de tijd compleet vergeet waardoor een uur een minuut kan voelen en andersom. Maar ook verandert je zicht, zo zie je misschien kleuren en patronen terwijl die er normaal niet zouden zijn. Het kan zijn dat je handen gaan tintelen en dat ook je gehoor toeneemt, waardoor muziek een nieuwe dimensie krijgt. Smaak en geur zullen ook sterk veranderen bij de inname van truffels.

Psychedelische middelen als medicijn.

Psychedelische middelen hebben een wezenlijk effect op hoe jij je voelt. Daarom wordt er afgeraden wanneer jij niet goed in je vel zit om deze middelen te gebruiken. Echter wijst onderzoek uit dat het tegenovergestelde waar is. Het zit hem volgens onderzoekers vooral in de mate van gebruik. Steeds vaker gebruiken mensen die depressies hebben microdoseringen. Dit verruimt hun wereld, en kan vervelende aandoeningen als depressies dus tegengaan.

stress handwritten text on white printer paper
Vorige

Wat jij wil weten over stress

app blur business close up
Volgende

Linkbuilding voor beginners: dit is wat jij moet weten