Wat zijn de verschillende soorten tuingrond?

Bent u uw tuin aan het herinrichten? Dan is het van groot belang dat u de juiste basis heeft. Als u bijvoorbeeld een gazon wilt aanleggen of wat beplanting wilt doen, heeft u de juiste soort tuinaarde nodig. Maar wat is de juiste tuingrond? En uit welke soorten tuinaarde kunt u kiezen?

Waar is tuinaarde goed voor?

Tuinaarde is natuurlijk onmisbaar voor een tuin. Zo kunt u het belang van tuinaarde eigenlijk wel omschrijven. Als u geen tuinaarde in uw tuin hebt, kunt u in principe niets met uw tuin. Voor de fundering, voor de beplanting en voor het regenwater is het belangrijk dat u tuinaarde in uw tuin hebt.

Als u een tuin wilt aanleggen, heeft u ook tuinaarde nodig. Maar om een tuin (opnieuw) aan te leggen, moet u meer te weten komen over de verschillende soorten tuinaarde.

Een overzicht van de soorten tuinaarde

– Normale tuinaarde: Met normale tuinaarde kunt u het niveau van de bestaande grond verhogen. Dit doet u door de tuinaarde op de bestaande grond aan te brengen.

– Potgrond: In de loop der jaren zijn er veel verschillende soorten potgrond ontwikkeld. Dit heeft uitsluitend te maken met de verschillende behoeften van verschillende planten. Als u “normale” planten in uw tuin wilt zetten, is universele potgrond prima. Dit geldt echter niet voor de zogenaamde zuurminnende planten. Voor deze planten moet u speciale potgrond kopen, zodat ze optimaal kunnen groeien.

– Potgrond: Potgrond is ideaal voor verschillende soorten planten. Deze grond bevat zowel schimmels als meststoffen, zodat de plant snel en perfect zal groeien.

– Tuin Turf: Tuinturf is speciaal samengesteld voor zuurminnende planten. Deze potgrond heeft een lage pH, waardoor hij geschikt is voor planten die zelf een lagere pH hebben. Als de planten in uw tuin een hogere pH hebben, kunt u niet voor tuinturf kiezen.

Hoe kiest u de juiste tuinaarde?

Zoals u kunt lezen, zijn er heel wat verschillende soorten tuinaarde waaruit u kunt kiezen. Op het eerste gezicht zien alle tuingronden er hetzelfde uit, maar dat is geenszins het geval. Daarom moet u, voordat u tuinaarde koopt, voor uzelf een goede vergelijking maken.

U kunt zo’n vergelijking maken door uzelf een paar vragen te stellen. Waar heeft u de tuinaarde precies nodig? Welk doel dient de tuinaarde? En welke planten wilt u in de tuinaarde zetten? Als u een keuze heeft gemaakt kunt u de aarde bestellen via www.123natuurproducten.nl.

Vorige

3 tips om voedselverspilling in een restaurant tegen te gaan

Volgende

Dit is de geschiedenis van de iPhone