/

De toekomst van medisch afgestudeerde NCOI studenten 

Wie een medische opleiding bij een opleidingsinstituut als NCOI volgt, heeft de banen na het afronden hiervan voor het uitzoeken. De vraag naar medisch opgeleid personeel is groot in Nederland. Het is een van de gevolgen, voortkomend uit de pandemie van de afgelopen jaren. Sommige medici kwamen met een burn-out thuis te zitten, anders spaarden dermate veel vakantie uren op dat zij de komende maanden vrij zijn en weer anderen besloten door de hoge werkdruk vervroegd met pensioen te gaan. Niet alleen een medische opleiding levert vrijwel zeker een baan op; kijk eens naar de video’s van NCOI via YouTube, om te zien welke opleidingen nog meer worden aangeboden. Ook in de techniek en het onderwijs is het aantal vacatures groot. 

Tal van verschillende mogelijkheden in de zorg 
Wie voor een baan in de zorg kiest, heeft de keuze uit een breed scala aan mogelijkheden. Denk aan het onderscheid wat gemaakt wordt tussen de mensen die in het ziekenhuis werken en bijvoorbeeld professionals met een eigen diëtistenpraktijk. Doordat mensen steeds vaker vanuit huis werken, wordt er minder bewogen. Het pad tussen de koffiemachine in de keuken en het kantoor boven is niet voldoende om in een goede conditie te blijven. Een diëtist kan ondersteuning bieden bij het afvallen, wanneer men het lichaamsgewicht fors heeft zien groeien in de afgelopen paar jaar. 

Tip: bekijk deze pagina om inspiratie op te doen, wanneer je het lastig vindt te bepalen welke opleiding bij jou past. Er worden regelmatig verhalen van andere studenten gedeeld. Dit geeft je een beeld van de mogelijkheden. 

Afgestudeerden blijven zich vaak ontwikkelen 
Het volgen van een opleiding bij een organisatie als NCOI is interessant, wanneer je wat anders wilt gaan doen. Stap bijvoorbeeld over van een baan in het ziekenhuis naar een functie bij een diëtistenpraktijk. Kijk eens naar de beschikbare vacatures van dergelijke praktijken, of bijvoorbeeld van NCOI via Indeed. Dit geeft je een beeld van de functies waar momenteel veel vraag naar is. Naast een omscholingstraject, is het volgen van een opleiding bij NCOI interessant wanneer je jouw bestaande kennis wilt verdiepen. Specialiseer je bijvoorbeeld in een specifiek gebied binnen de zorg. Het maakt je breder inzetbaar binnen de organisatie waarvoor je werkt en biedt je tevens de kans om carrière te maken. In sommige gevallen worden de kosten voor een opleiding bij NCOI vergoed door de werkgever. Zo hoeft dit je zelf niets te kosten. 

Vorige

Wat zegt een track en trace code nou eigenlijk?

Volgende

Hoe de Google Pixel telefoon uitgroeide tot vlaggenschip