Hoe de Google Pixel telefoon uitgroeide tot vlaggenschip

Wist je dat Google al sinds 2008 telefoons maakte? Met de komst van de nieuwe Google Pixel 7, wordt bijna vergeten dat er een hele geschiedenis aan vooraf is gegaan. Je leest het in dit artikel.

Google heeft van alles geprobeerd om te komen waar ze nu zijn. Zo is de eerste Google Telefoon die verscheen op de markt de T-Moblie G1 geweest. Dit was nog een smartphone met een volledig QWERTY-toetsenbord. Voor de generatie die deze telefoons nog nooit heeft gezien, het lijkt wat op de Samsung Flip, maar dan houterig. Maar deze telefoon sloeg toch niet helemaal aan bij het grote publiek en zo duurder het enkele jaren voordat Google weer met een telefoon op de markt verscheen.

Google Nexus one tot Google Pixel

In 2010 kwam de Google Nexus One uit. Hij werd ontwikkeld door HTC en maakte toen ook al gebruik van Android. Het zou een einde maken aan de Apple smartphones. Google heeft in de jaren hierna in samenwerking met verschillende merken telefoons uitgebracht. Zo hebben ze samen met Samsung de Galaxy Nexus uitgebracht, de Nexus 5X werd weer gemaakt samen met LG en Huawei hielp mee met de Nexus 6P. Ook Google zelf zag dat dit geen toekomst had, en zo ontstond de Google Pixel, die uitgroeide tot de Pixel 7 in 2022.

Een eigen smartphone op de markt

Het was tijd voor de Google Pixel om te gaan shinen. Jarenlang is er gebruik gemaakt van andere smartphone merken om telefoons te ontwikkelen, maar Google vond het tijd voor een eigen smartphone. In 2016 werd de Pixel one en de Pixel XL uitgebracht.

Het leek alsof er een lans werd gebroken en dat Google het nieuwe vlaggenschip voor Android telefoons zou zijn. Maar als snel kwamen er een aantal mankementen de hoek om. Zo kon Samsung de strijd winnen, en tot aan 2022 werden de Google Pixel telefoons ieder jaar wel verder ontwikkeld, maar konden ze het verschil niet maken.

Google Pixel tot 2022 niet in Nederland verkrijgbaar

Het werd zelfs zo erg dat ze stopten met de verkoop in het buitenland. Bij Google zagen ze dat de smartphones niet goed genoeg ontwikkeld waren en hierdoor minder verkochten. Ook was het destijds nog één van de duurste smartphones op de markt. En voor een smartphone die niet van dezelfde staturen is als een Samsung ging dat gepaard met slechte verkoopcijfers. Er moest dus duidelijk iets veranderen.

Google Pixel 7, een geschenk uit de hemel

2022 eindelijk een telefoon die op de markt komt waarvan de verkoopcijfers ineens lijken te verdubbelen in Noord-Amerika. Hierdoor durft Google zelfs ze stap te maken naar Europa en ook hier weer te gaan verkopen. Door een goedkopere smartphone op de markt te brengen met de functies van een vlaggenschip zoals Samsung of iPhone weten ze echt een verandering teweeg te brengen. Ook zijn de camerafuncties veel verder ontwikkeld dan die van anders smartphones op de markt. Vooral de toepassing van kunstmatige intelligentie zorgt voor een echte kentering in de smartphonewereld.

Vorige

De toekomst van medisch afgestudeerde NCOI studenten 

Volgende

Belfabriek telefooncentrale: compleet, flexibel en gebruiksvriendelijk