/

22 kleine feitjes over het internet, over 22 jaar wifi

Op 30 september 1999 kwam het eerste product op de markt dat gebruik maakte van draadloos netwerkverkeer. Sinds dien speelt wifi een grote rol in onze maatschappij. Steeds meer producten maken gebruik van het draadloos internet. Wij vond het leuk om 22 feiten op een rij te zeten. Van grappige weetjes tot keiharde feiten over deze onzichtbare vriend.

 1. Op de wereld zijn er meer dan 20 miljard wifi-apparaten te vinden. In totaal zijn dat meer dan 3 apparaten per bewoner op aarde.
 2. In 1971 werd de eerste aanzet gemaakt tot ons huidige wifinetwerk. Dit was het ALOHAnet en is het fundament voor ons huidige wifinetwerk.
 3. In 2004 konden vliegtuigpassagiers voor het eerst gebruik maken van wifi in de lucht. Tot op heden moet je hier nog steeds extra voor betalen wanneer je gewoon economyclass vliegt.
 4. De eerste computer ooit heette Eniac. Hij koste 400.000 euro, woog net zo zwaar als twee vrachtwagens en was 100 keer trager dan jouw smartphone nu.
 5. T-Mobile scoort het hoogst als het gaat om stabiel internet via je mobiele telefoon. Internet en tv van T-Mobile is dan ook de beste keuze volgens consumenten in Nederland.
 6. Minder dan de helft van de mensen op aarde hebben een eigen internetverbinding in huis.
 7. Pas in 1999 werd het internet toegankelijk voor iedereen op de wereld.
 8. De eerste wifi-golf ter wereld ontstaat. Vooral laptops kunnen vanaf 2000 gebruik maken van het wifi-netwerk.
 9. Vast internet komt van de ene kant van de wereld naar de andere kant doormiddel van kabels. Zo lagen er in 2014 meer dan 285 enorme internetkabels over de bodem van de oceaan.
 10. Eén tiende van de mensen die een Twitteraccount hebben volgen Katy Perry.
 11. Facebook is geen land, maar was het dit wel, dan was het qua inwoners het grootste land ter wereld.
 12. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 600 miljoen publieke wifi-hotspots te vinden. Dit is in 12 jaar van 1 miljoen naar 600 miljoen gegroeid.
 13. Meer dan 80% van de Nederlanders maakt dagelijks gebruik van Slimme producten, zoals een smartphone.
 14. Ook bedrijven maken steeds meer gebruik van het wifinetwerk in plaats van vaste kabels. Meer dan 60% van de apparaten maken inmiddels gebruik van wifi in plaats van vast internet.
 15. Inmiddels komen er dagelijks 21 miljoen matches uit de dating-app Tinder.
 16. Het woord wifi komt in 2005 in het woordenboek te staan als officieel begrip en woord.
 17. In 2012 heeft een kwart van alle huishoudens in de wereld een wifinetwerk in huis.
 18. Het blauwe vogeltje van Twitter heeft gewoon een eigen naam, dit is Larry.
 19. Inmiddels komt er per minuut meer dan 100 uur beeldmateriaal bij op Youtube.
 20. Wifi wordt steeds sneller door de komst van het glasvezelnetwerk. Zo komt internet namelijk op hogere snelheid binnen in jouw woning. Hierdoor kan het in hogere snelheden worden doorgezonden vanuit de router naar apparaten.
 21. Het woord Google is ontstaan door een typefout. Zo typte Larry het woord: googol verkeerd, dit is een 1 met 100 nullen.
 22. Wist je dat er in totaal 80% van de smartphone gebruikers verslaafd is.
Vorige

Soorten materialen in een matras

Volgende

Waarom is iDeal het beste betaalmiddel in NL?