Welke leningen kun je afsluiten?

Kan jij op dit moment wel een extraatje gebruiken? Nu de duurste maand voorbij is, of ook wel December, kun je eventueel krap zitten. Dit is ook niet gek na alle feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst. Hoewel we het jaar elke keer opnieuw goed afsluiten met gezelligheid en verrassingen kan het ook altijd duurder uitvallen dan verwacht. Als je erover nadenkt om geld te lenen, kun je misschien overspoeld worden aan keuzes. Allereerst zijn er verschillende kredietverstrekkers, maar daarnaast ook meerdere soorten leningen. Daarom hebben wij enkele, maar de meest bekende, leningen op een rijtje gezet. Hopelijk maken wij het voor jou hiermee inzichtelijk als je geïnteresseerd bent in het lenen van geld.

Kredietverstrekkers

Er zijn veel verschillende kredietverstrekkers waar je geld bij kunt lenen. Allereerst is het belangrijk om de rente te vergelijken van de verschillende leningen. Je kunt ook de hulp van adviseurs hiervoor inschakelen, maar zorg er wel voor dat je kiest voor een betrouwbare en veilige dienstverlening zoals die van Krediet.nl. Een betrouwbaar bedrijf wordt namelijk ook officieel erkend als financieel adviseur en aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast werkt een veilige dienstverlening ook samen met kredietverstrekkers die voldoen aan de betrouwbare eisen. Dit maakt het makkelijker en efficiënter om te kiezen tussen de het grote aanbod kredietverstrekkers. Ook zoeken zij naar een lening die bij jouw financiële situatie past. Dit kan besproken worden in een persoonlijk adviesgesprek, wat jou uiteindelijk veel tijd en moeite bespaart. Adviseurs nemen namelijk voor jou dit gehele zoekproces over. 

Persoonlijke lening

Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen de leningen te begrijpen, zodat je de beste keuze kunt maken. Een persoonlijke lening is een populaire lening waarbij het benodigde bedrag in één keer op jouw rekening wordt gestort. Om dit terug te betalen, betaal je elke dag een vaste maandlast aan rente en aflossing. Kenmerkend aan deze lening is dat het exacte bedrag van tevoren vaststaat en daardoor de rente en looptijd ook. Deze lening is ideaal als je eenmalig een exact bedrag gestort wenst te hebben. 

Doorlopend krediet

Weet je daarentegen nog niet zeker wat je exact wilt lenen? Dan kun je een doorlopend krediet aanvragen, waarbij je tot een bepaald geldbedrag kunt opnemen. Dit maximale geldbedrag refereert naar het ‘kredietlimiet’. Net als een persoonlijke lening betaal je een maandelijks bedrag aan rente en aflossing, maar je kunt in tegenstelling tot een persoonlijke lening ook het afgeloste bedrag weer opnemen. Hierdoor is er geen vaste looptijd en weet je van tevoren niet per definitie hoelang je vastzit aan het krediet. Daarentegen heb je wel meer flexibiliteit als je nog niet het exacte bedrag van tevoren weet. Wat ook een belangrijk verschil is ten opzichte van een persoonlijke lening is dat de rente variabel is voor deze lening. Je weet dus van tevoren niet exact de looptijd en rente per maand, maar je krijgt er wel meer flexibiliteit voor terug. 

Seniorenlening & Greenloans

Ben jij ouder dan 70 jaar? Helaas is het dan lastiger voor jou om een lening af te sluiten. Echter kan het bij sommige kredietverstrekkers wel met een speciale seniorenlening. Er bestaan ook leningen voor bijvoorbeeld energie opwekkende of isolerende maatregelen om dit te stimuleren. Deze persoonlijke lening wordt ‘Greenloans’ genoemd, die je kunt afsluiten met een looptijd van 180 maanden.

photo of person s hairstyle
Vorige

Manieren om je haar te krullen

Volgende

Hoe ontwikkel ik een analytisch en probleemoplossend denkvermogen