Manieren om je haar te krullen

photo of person s hairstyle
Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

Vrouwen met stijl haar willen vaak krullen en vrouwen met krullen zouden het liefst stijl haar hebben. Als je stijl haar hebt, heb je de mogelijkheid om de krullen zelf te creëren. Dit kan je doen met behulp van hitte maar ook zonder hitte kan dit. Lees snel verder en ontdek hoe jij de perfecte krullen kunt creëren op verschillende manieren. 

Haar krullen met een krultang

De meest gebruikte, snelste en makkelijkste manier om krullen te maken in je haar is natuurlijk de krultang. Krultangen zijn in verschillende diktes te verkrijgen. Met een dikkere tang krijg je meer slag en met een dunnere tang meer in de richting van pijpenkrullen. Pak voor het krullen een pluk haar en zet het uiteinde vast met de klem van de krultang. Rol daarna het haar rond de krultang tot je bijna bij de haaraanzet bent. Laat het haar er even inzitten en haal het daarna voorzichtig uit je haar en geniet van de krullen. 

Haar krullen met een stijltang

Als je geen krultang in huis hebt maar wel een stijltang, kun je ook hiermee krullen maken. Hier kan je erg mooie, golvende lokken mee maken. Het krullen met een stijltang is wel iets lastiger dan met een krultang. Je zal dus niet in één keer het gewenste resultaat hebben, neem de tijd om te oefenen. Plaats de stijltang bij de haaraanzet en draai een pluk er één of twee keer omheen. Trek de stijltang voorzichtig naar beneden en laat prachtige krullen ontstaan. 

Haar krullen zonder hitte

Tegenwoordig maken steeds meer mensen krullen zonder gebruik te maken van hitte. Het krullen van je haar zonder hitte kan op verschillende manieren. Een manier die de afgelopen tijd erg populair is, is het gebruik van bijvoorbeeld het touw van je badjas. Hier rol je je haar omheen en dit laat je een aantal uur zitten. Doe dit terwijl je haar nat is voor een sneller en beter resultaat. Dit kan je ook doen met een T-shirt, een haarband of een sok, als je het haar er maar om heen kan wikkelen. Het klinkt misschien gek maar zelfs met toiletpapier kan je je haar krullen. Rol enkele velletjes op, wikkel je haar eromheen en knoop de uiteindes aan elkaar. Doe dit bij elke pluk haar totdat al het haar rond een stukje papier is gewikkeld. Als je strakkere krullen wilt kan je gaan voor babydoekjes, doordat deze doekjes vochtig zijn zullen je krullen strakker worden. Het werkt hetzelfde als het gebruik van toiletpapier. Ga slapen met de doekjes in je haar of laat het een aantal uur zitten en geniet van prachtige krullen.

Bij het gebruik van hitte in je haar is het belangrijk dat je je haar goed verzorgd. Kijk voor de beste verzorgingsproducten bij Salontopper.nl en geniet van je mooie en gezonde krullen. 

gagdets on wooden surface
Vorige

5 Cadeau-ideeën voor technologie liefhebbers 

Volgende

Welke leningen kun je afsluiten?