//

Pakketjes en post versturen wordt volgend jaar duurder

Volgend jaar wordt het duurder om post en pakketjes te versturen. Het is voor het eerst in 5,5 jaar dat het tarief van pakketpost omhoog gaat.

Nu kost het versturen van een pakketje €6,95. In het nieuwe jaar wordt dit €7,25. Dat is een stijging van 4,3%. Ook de prijs van de postzegel gaat omhoog. Een postzegel wordt 4 cent duurder. Nu kost een zegel 87 cent, volgend jaar wordt dit 91 cent. Een brief naar het buitenland sturen kost nu €1,45 en dat gaat €1,50 kosten.

Inflatie
De stijging van de prijzen heeft alles te maken met het feit dat er elk jaar minder post wordt verstuurd. PostNL legt uit dat de tariefswijziging nodig is om het bedrijf rendabel te houden: “Door de inflatie zijn de kosten de afgelopen jaren gestegen, terwijl het tarief niet veranderd is.” Vorig kwartaal daalde het aantal gestuurde brieven met 10,6%. Het aantal verstuurde pakketjes steeg met 11%.

Gematigde verhoging
Het bedrijf wil wel benadrukken dat ze met deze verhoging nog ver onder de maximaal toegestane verhoging blijven. De verhoging is juist gematigd, zegt Resi Becker, directeur Mail Nederland: “De verhoging is wederom gematigd, in lijn met de afgelopen jaren. Zo blijven we de juiste partner voor onze klanten, een sociale werkgever en een financieel gezond bedrijf.”

Geen stapje terug
PostNL kan, ondanks dat er minder post verstuurd wordt, geen stapje terug doen wat betreft bezorging of het aantal brievenbussen. De duizenden brievenbussen van PostNL moeten in de lucht blijven. Ook is het bedrijf verplicht om 5 dagen per week te bezorgen.

Vorige

Het beste dieet als je wilt afvallen volgens wetenschappers

Volgende

Dankzij déze Japanse budgettip zou je maandelijks honderden euro’s overhouden