Nooit meer last van polsklachten tijdens je werk

Doordat we steeds meer werk achter de computer of de laptop moeten doen, merken we dat we steeds vaker last krijgen van onze polsen. Dat komt omdat onze polsen in een iets wat onnatuurlijke houding op het toetsenbord leunen en vaak voor heel veel uren achter elkaar. Gelukkig kan je polsklachten voorkomen. En wij vertellen je in deze blog hoe je dat doet!

Wist je dat je ook kunt kiezen voor externe tools om polsklachten te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een verticale muis aanbevolen door ergowerken. Zo’n verticale muis zorgt ervoor dat je jouw pols in een andere hoek kunt houden. Hierdoor heb je je arm en je pols in een betere houding, wat weer zorgt voor minder belasting. Ideaal dus!

Maar gelukkig kun je meer doen, waardoor je de verticale muizen als ondersteuning van jouw ergonomische werkplek kunt gebruiken. Wat kun je nog meer doen? Laten we daar eens naar kijken

Basisprincipes om klachten te voorkomen

Allereerst zijn er een aantal basisprincipes die je kunt aanhouden om polsklachten te voorkomen. Maar niet alleen polsklachten, denk ook aan nekklachten bijvoorbeeld. Zo is het goed om regelmatig te sporten en je bewegen. Hierdoor wordt je lichaam sterker waardoor je ook meer kunt opvangen. Kies er ook voor om regelmatig pauze te nemen van je werk. Even een frisse neus, klein ommetje of even een plaspauze. Als je dan pauze neemt, kies er dan niet altijd voor om langs het koffiezetapparaat te gaan. Maar zet liever een nieuwe kan met water naast je neer. Genoeg water drinken is goed voor je gewrichten.

Doe regelmatig oefeningen voor je polsen. Dit noemen we rekoefeningen. Door het doen van deze oefeningen maak je je polsen spoelen en elastisch, maar je kan ook eventuele pijnpunten of overstrekking wegnemen. Een paar oefeningen zijn bijvoorbeeld het strekken van je vingers en het buigen van je polsen. Of maak rondjes met je polsen. Deze oefeningen kun je regelmatig doen tijdens het werken.

Hier vind je nog veel meer oefeningen voor je polsen.

Corrigeer je zithouding

Het begint misschien het klachten in je polsen, maar het kan helemaal doorlopen. En juist daarom is het verstandig om je zithouding te corrigeren. Dat komt omdat ons lichaam eigenlijk niet is gemaakt om zo lang te zitten. Kies er daarom voor om regelmatig een klein stukje te gaan lopen en achter je bureau vandaan te komen. Verder is het goed om, naast de verticale muis, te investeren in andere tools. Zo kun je speciale muismatten kopen met een soort gelkussen. Hier kan je pols dan op leunen. Verder kun je ook een speciale gelmat kopen voor je toetsenbord. Zodat ook hier je polsen op leunen.

Een andere manier om je zithouding te corrigeren is door een goede bureaustoel aan te schaffen in combinatie met een bureau dat omhoog en omlaag kan. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je armen en je benen heel precies kunnen zitten. En dat is wat je graag wilt want enkel zo kun je ervoor zorgen dat je nergens last van hebt.

Vorige

3 feiten en fabels over suikers en zoetstoffen

Volgende

Wat moet je allemaal weten over crypto’s?