5 thema’s voor een geslaagd kinderfeestje

Veel kinderen zijn er dol op wanneer hun verjaardag groots wordt gevierd. Ze kunnen er soms het hele jaar naar uitkijken. Wanneer de dag eindelijk is aangebroken kunnen ze vaak niet wachten om de kaarsjes op de taart uit te blazen. En staan ze werkelijk waar te springen om te kijken wat er allemaal in die leuk verpakte cadeautjes zit. Soms kan het best moeilijk zijn om voor de zoveelste keer een origineel kinderfeestje te organiseren. Zit ook jij met je handen in het haar omdat je niet weet hoe je het dit jaar weer moet aanpakken? Ben jij op zoek naar een leuk en origineel thema voor het komende kinderfeestje van jouw zoon of dochter? Lees dan snel verder! Want in deze blog geven we vijf thema’s voor een geslaagd kinderfeestje.

Verkleed als favoriete personage

Verkleedfeestjes doen het nog altijd ontzettend goed. Veel kinderen vinden het leuk om zich helemaal te kunnen verkleden als hun favoriete personage. Voor meisjes kun je bijvoorbeeld een prinsessenfeestje organiseren of een verkleedfeestje in het thema van Frozen of Disney. Meiden zijn er dol op wanneer ze zich even helemaal een prinses kunnen voelen. Je kunt het verkleedfeestje compleet maken door een gezellige high-tea te organiseren met allemaal lekkere hapjes. Ook voor jongens kun je erg leuke verkleedfeestjes organiseren. Wat dacht je van een piratenfeestje of een indianenfeestje?

Gezellig samen knutselen

Gezellig samen knutselen is ook nog steeds erg populair op kinderfeestjes. Koop bijvoorbeeld witte katoenen zakdoeken en een setje textielstiften in allemaal vrolijke kleuren en laat de kinderen hun eigen zakdoek versieren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om t-shirts of canvas tassen te versieren. Deze activiteit is leuk voor zowel meisjes als jongens. Of ga samen mooie sieraden maken met de vriendinnetjes van jouw dochter.  Zo kunnen de kinderen een leuk aandenken meenemen naar huis!

Lekkere koekjes bakken

Bijna niks is zo leuk als lekkere koekjes bakken en deze samen op smikkelen. Zandkoekjes zijn erg gemakkelijk om te maken en kunnen vrijwel niet mislukken. Laat de kinderen de koekjes versieren met kant-en-klare icing, M&M’s, chocolade hagel, mini spekjes of verschillende soorten sprinkles. Wedden dat jij straks glunderende kinderen op de bank hebt zitten?

Filmmarathon/slaapfeestje

Een filmmarathon in combinatie met een slaapfeestje valt heel goed te combineren met een verkleedfeestje. Laat de kinderen verkleed komen als hun favoriete Disney personage en organiseer een filmmarathon met allemaal leuke Disney films. Zorg ervoor dat er voldoende luchtbedden en slaapzakken in de woonkamer liggen, en na afloop van de films kan het slaapfeestje beginnen!

Een enge speurtocht

Wanneer je liever iets in de buitenlucht organiseert, kun je bijvoorbeeld een enge speurtocht uitzetten. Laat de kinderen onderweg allerlei opdrachten doen of geef ze een zelfgemaakte landkaart mee met aanwijzingen die naar een ‘verborgen schat’ leiden. Plezier gegarandeerd!

De leukste versiering koop je bij Slingershop!

Heb je na het lezen van deze blog inmiddels een leuk thema voor het kinderfeestje van jouw zoon of dochter in gedachten? Vergeet dan niet om de ballonnen en slingers op te hangen! De leukste verjaardag versiering vind je bij Slingershop.nl. Let’s get this party started!

Vorige

Dit is waar jij voortaan jouw speelgoed moet kopen!

Volgende

Beste gratis games van 2021