/

6 x De leukste oud Hollandse spelletjes voor de volgende familiedag!

Oud Hollandse spelletjes zijn een geweldige manier om tijdens een familiedag samen plezier te hebben en herinneringen te creëren. Deze traditionele spellen brengen een gevoel van nostalgie en gezelligheid met zich mee. Hier zijn zes van de leukste oud Hollandse spelletjes die perfect zijn voor de volgende familiedag.

  1. Zaklopen

Zaklopen is een klassiek spel dat altijd voor lachende gezichten zorgt. Trek oude jutezakken aan en hop met z'n allen naar de finishlijn. Het is een hilarische en energieke activiteit die jong en oud met elkaar verbindt.

  1. Ringwerpen

Bij het ringwerpen draait alles om precisie en behendigheid. Gooi de houten ringen en probeer ze om de pinnen te laten landen. Het spel daagt uit en zorgt voor een gezonde dosis competitie tussen familieleden.

  1. Spijkerpoepen

Spijkerpoepen is een grappig spel waarbij deelnemers een spijker aan een touwtje om hun middel binden en proberen deze in een fles te laten zakken door alleen hun heupbewegingen te gebruiken. Het vergt wat oefening, maar zorgt zeker voor veel gelach.

  1. Kruiwagenrace

Bij de kruiwagenrace vormen twee personen een team, waarbij één persoon de "kruiwagen" speelt door met handen op de grond te lopen terwijl de andere persoon de benen vasthoudt. Samen moeten ze een parcours afleggen zonder te vallen. Het is een hilarische en uitdagende activiteit.

  1. Koekhappen

Koekhappen is een zoet en vermakelijk spel waarbij deelnemers proberen een koek aan een touwtje op te eten zonder hun handen te gebruiken. Het is een traditioneel spel dat zowel kinderen als volwassenen plezier biedt.

  1. Sjoelbakken

Een onmisbaar oud Hollands spel is sjoelbakken. Schuif de houten schijven met precisie in de gleuven en probeer zoveel mogelijk punten te scoren. Sjoelbakken is een spel dat concentratie en behendigheid vereist en garant staat voor competitie en plezier.

Oud Hollandse spelletjes voegen een uniek en nostalgisch tintje toe aan elke familiedag. Of je nu kiest voor zaklopen, ringwerpen, spijkerpoepen, kruiwagenrace, koekhappen of sjoelbakken, deze traditionele spellen brengen familieleden samen in een sfeer van vreugde en samenzijn. Voeg deze klassieke activiteiten toe aan je volgende familiedag en geniet van kostbare momenten en gelach met je dierbaren.

 

Vorige

Optimale controle met handbediende kogelkranen van Ebora

Volgende

Een auto of bus huren: alles wat je moet weten