//

Wat zijn de basis tools van een eventplanner?

Voor elk groot event is er een goede eventplanner nodig. Deze eventplanner, een persoon of een hele organisatie, moet ervoor zorgen dat het event staat als een huis. Iedereen kan een eventplanner worden, want eigenlijk heb je er geen diploma voor nodig. Maar er zijn wel wat basis tools van een eventplanner en deze gaan wij jou nu uitleggen.

Netwerken is the key!

Een goed netwerk is belangrijk om aan jobs te komen, maar ook om mensen voor jou te laten werken. Stel: je hebt een fotograaf nodig voor je event. Het is slim om dan een paar fotografen aan je te binden en deze regelmatig voor klussen te vragen. Je weet al wat voor werk zij leveren. Daarnaast zitten vaak deze fotografen ook in de event business en kunnen zij in de ‘wandelgangen’ horen waar er een nieuwe event planner gevraagd wordt. Laat jij nou net het contact met de fotograaf goed onderhouden hebben en zal hij jou aanraden als eventplanner.

Er zijn ook platformen voor eventplanners. Bezoek netwerkborrels en kom in contact met anderen en sla de handen in één. Draag een naambadge of neem je visitekaartje mee zodat mensen je naam niet snel zullen vergeten.

Organisatorisch picobello in orde!

Je moet alles op orde hebben om de planning goed te laten verlopen. Je moet weten wat er moet gebeuren en wat je daarvoor nodig hebt. Hiervoor maak je een goede planning en leg je alle afspraken en deals goed zwart op wit vast. Je werkt nauwkeurig en houdt allerlei facturen bij. Een echte tip op de manier waarop je dit doet, is er niet. Het is vooral belangrijk dat je weet welke manier werkt voor jou en daar is veel ervaring voor nodig.

Build the CV

Om dan terug te komen op wat er eerder is gezegd; hiervoor heb je echt ervaring nodig. Een netwerk bouw je niet zomaar op! Je moet middenin de kring van event business komen. Dit doe je door mee te helpen aan event en eigenlijk kun je dit alleen vrijwillig doen of tegen een kleine vergoeding. Je wordt echt nog niet betaald als je geen ervaring hebt omdat mensen nog geen vertrouwen in je (kunnen) hebben.

Volgende

Het beste dieet als je wilt afvallen volgens wetenschappers