Met deze 5 tips is je tuin zomerproof

Na een lange winter komt eindelijk de zomer eraan. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken is het tijd om jouw tuin helemaal klaar te maken voor een nieuw seizoen. Weg met dat onkruid en bladeren en maak plaats voor potten met bloemen en gezellige kussentjes. Wij geven tips hoe je de tuin helemaal zomerproof kunt maken.

Weg met onkruid!

Onkruid zorgt voor een slordige en onverzorgd ogende tuin. Dit wil je natuurlijk niet. Schaf daarom goed tuingereedschap aan en ga aan de slag. Trek het onkruid uit de grond, spuit de tegels schoon met een hoge drukspuit en poets de plantenpotten voordat je er nieuwe planten in zet. Je zult zien dat dit een wereld van verschil maakt.

Een goede lounge plek

Of het nou in je eentje is met een goed boek of met een groep vrienden rond de barbecue., in de zomer wil je zo veel mogelijk genieten van de zon. Om dit optimaal te kunnen doen, is een goede loungeset echt onmisbaar. Naast functionaliteit moet een loungeset natuurlijk ook mooi zijn. Mooie loungesets kunnen je tuin een mooie en hippe uitstraling geven.

Planten en bloemen

Om je tuin helemaal zomerproof te maken, mogen planten en bloemen niet ontbreken. Geef je tuin lekker veel gezelligheid door te gaan voor kleurrijke bloemen. Denk hierbij aan paarse allium bollen, hortensia’s in verschillende kleuren of amaryllissen. Bloemen en planten zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt er eigenlijk nooit de mist mee ingaan.

Verlichting

Verlichting wordt vaak vergeten, maar is erg belangrijk voor de sfeer in jouw tuin. Op een zwoele zomeravond wil je dat je elkaar kunt zien in de tuin, maar ook dat het gezellig is. Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer op of plaats fakkels langs de kant van het pad. Spotjes in de tuin doen het ook altijd goed. Laat bijvoorbeeld een mooie plant goed uitkomen door er een spotje op te zetten.

Aankleding

Om je tuin extra gezellig te maken, kun je het aankleden. Denk hierbij aan kussentjes op de bank, kaarsen en kandelaren een mooi tafelkleed. Alles kan. Wees je er wel van bewust dat in Nederland het weer snel kan omslaan en dat dan alle kussentjes en andere accessoires naar binnen moeten.

black spatula on black frying pan
Vorige

Kooktips: waar let je op bij het kopen van een nieuwe pan?

Volgende

Ondernemer? Ervaar de voordelen van taken uitbesteden