Ondernemer? Ervaar de voordelen van taken uitbesteden

Een volle agenda: het is dagelijkse hap voor de gemiddelde ondernemer. Nog even de administratie bijwerken, potentiële klanten bellen, de website updaten… Het is natuurlijk fijn om al deze zaken naar eigen wens te kunnen uitvoeren. Maar je kent vast ook van die dagen dat het allemaal iets te veel is. Ons advies: besteed taken uit aan een specialist. Dit scheelt niet alleen een hoop werk, maar levert het bedrijf in de meeste gevallen ook meer op, waaronder tijd en geld. Meer weten? Lees dan snel verder! 

Tijd

Laten we beginnen bij tijd. Dit is wellicht voor de hand liggend, maar werk uitbesteden levert je meer tijd op. En tijd is een kostbaar goed voor de ondernemer. Besteed je werk uit waar je zelf minder goed in bent, dan kun je meer tijd stoppen in de werkzaamheden waar je wél goed in bent. En die laatste leveren je vaak ook meer energie op. Een win-win!

Geld

Je vraagt je misschien of: hoe kan taken uitbesteden geld opleveren? Uiteraard is werk uitbesteden niet gratis, alleen in veel gevallen betaalt de investering zich in meervoud terug. Als je bijvoorbeeld een SEO-specialist inhuurt om de online vindbaarheid van je website te vergroten, zal dit in eerste instantie een investering zijn. Het kost de SEO-specialist immers tijd om de website te verbeteren. Als deze verbeteringen worden opgemerkt door de zoekmachine, zal deze je belonen met een hogere positie in de zoekresultaten. En dat is fijn omdat bezoekers je niet of nauwelijks kunnen vinden als onderaan bungelt. Sta je hoog in de lijst, dan ben je beter zichtbaar voor bezoekers. Zo komen er meer bezoekers op je website terecht en die zijn nodig om meer te kunnen verkopen. En dat levert weer geld op! 

Middelen 

Middelen kunnen je helpen om taken sneller, makkelijker en beter uit te voeren. De SEO-specialist uit voorgaand voorbeeld, heeft tientallen tools ter beschikking die ingewikkeld en kostbaar zijn voor de gemiddelde ondernemer. Besteed je taken uit aan een specialist, dan maak je indirect gebruik van zijn/haar tools. Neem je bijvoorbeeld een incassobureau in de arm, dan profiteer je indirect van hun middelen om snel de gegevens van iemand na te trekken. Betalingsherinneringen van incassobureaus maken vaak meer indruk, ook al staat de naam van de ondernemer eronder. Ook hier lift je dus mee op de naam en middelen van de specialist. Ook hier betaal je uiteraard voor. Maar bij een incassobureau is dit vaak net even anders. Zo zijn de kosten in de meeste gevallen voor de wanbetaler. En als het niet lukt om de factuur te incasseren, dan betaal je bij No Cure, No Pay incasso helemaal niets. 

Werk uitbesteden is dus niet zo’n slecht idee. Welke taak overweeg jij om uit te besteden?

Vorige

Met deze 5 tips is je tuin zomerproof

Volgende

Hoe moet je een moestuin onderhouden?