Paardendeken: Dit zijn de beste paardendekens van dit moment

Wie een paard heeft om voor te zorgen, weet dat daar veel bij komt kijken. En dan hebben we het niet alleen over het verzorgen, onderhouden van de stal en het paardrijden an sich. Nee, ook het aanschaffen van de juiste spullen hoort hierbij. In deze blog gaan we specifiek in op het aanschaffen van een paardendeken. Lees je mee?

Een paard moet je dus onderhouden, verzorgen en laten bewegen. Maar laten we eerst eens kijken naar de waarom-vraag rondom paarden dekens. Want waarom zou je een paardendeken gebruiken? Er zijn verschillende redenen te bedenken om in een goede paardendeken te investeren.

Aanschaffen van een paardendeken

Allereerst wordt een paardendeken vaak gebruikt om het edele dier te beschermen tegen insecten. Vervelende vliegen of dazen kunnen het paard bijten en dat is erg vervelend. Maar het kan ook ingezet worden om verkleuring in de zon te voorkomen. Therapiedekens worden vaak gebruikt om het de doorbloeding van het paard verbeterd. Hierdoor wordt de kans op blessures kleiner.

Als je dus goed voor je paard wilt zorgen, is het dus ook van groot belang dat je een goede paardendeken aanschaft. Laten we dus eens gaan kijken naar welke paardendekens er op dit moment te koop zijn die wij jou adviseren.

1. Horseware Products LTD Amigo Stable Sheet

Deze staldeken is van Horseware en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook kun je kiezen uit welke maat passend is voor jouw pony of paard. Het is een heel veelzijdig kleed. Want je kunt ‘m zowel gebruiken als zweetdeken als zomerdeken. Maar eventueel ook als staldeken of als transportdeken. Wat nog goed is om erbij te vermelden is dat deze staldeken aan de voorkant is voorzien van een dubbele borstsluiting. Alles is gemaakt van stevige polystere stof. Deze stof staat bekend om haar ademende vermogen.

2. Bucas Therapy Cooler Big Neck

Deze therapiedeken is een heel uitgebreide therapiedeken. Het advies wordt dan ook gegeven vanuit de verkoper dat je zowel 2 uur voor het rijden als 2 uur na het rijden de deken kan gebruiken bij je paard. Er zitten magnetische velden in deze paardendeken. Hierdoor wordt de bloedcirculatie goed op gang gebracht. Genezing gaat sneller evenals dat zwellingen worden verminderd. Deze deken wordt dan ook vaak ingezet bij paarden die last hebben van hun rug of die chronische artritis hebben.

3. Harry’s Horse Zomerdeken Honeycomb

En dan willen we je ook graag nog even deze zomerdeken laten zien van het merk Harry’s Horse. Je kan precies de maten opmeten van jouw paard, waardoor je altijd een deken hebt dat aansluit. Het is verder een zomerdeken met een dubbele voorsluiting. Verder zitten er kruissingles op die deels elastisch zijn. Er zit geen hals gedeelte op, maar wel een staartflap aan deze deken en ook een vliegenbescherming. De stof is ademend en dat is vooral wel prettig voor je paard in de warme zomermaanden natuurlijk!

Wil je weten hoe je straks de nieuwe paardendeken om moet doen bij jouw paard? Check dan zeker ook even deze video. Daar wordt het allemaal in uitgelegd!

Vorige

Hoe vind je de ideale trouwring?

Volgende

De Deurplaat: de basis voor jouw deur op maat!