Alles wat je moet weten over het aanschaffen van een gitaar

Bij de zoektocht naar een gitaar die past bij jouw wensen en eisen is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat jouw specifieke eisen zijn. Ben je een beginneling of heb je al ervaring met het bespelen van een gitaar? En ben je opzoek naar een elektrische of een akoestische gitaar? Er zijn talloze opties om uit te kiezen. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een gitaar.

Verschillende soorten gitaren

Tijdens je zoektocht heb je vast al gezien dat er twee verschillende soorten zijn, namelijk de elektrische en de akoestische gitaar. Het is daarom erg belangrijk dat je voor jezelf nagaat welk type jij wilt gaan gebruiken. Wil je de wat snellere pop- en rocknummers gaan spelen? Dan past een elektrische gitaar het best bij je wensen. Kies je voor de langzamere nummers met een natuurlijke klank? Dan adviseren we een akoestische gitaar te nemen. Binnen deze twee soorten kan je ook weer kiezen tussen verschillende varianten, onder de akoestische gitaar vallen bijvoorbeeld weer de Western en Spaanse gitaar.

Welk soort gitaar is het beste voor mij?

Dit is een veel gestelde vraag waar we je niet een eenduidig antwoord op kunnen geven. Allereerst, het maakt niet uit met welk type je begint. Het is dus niet zo dat de akoestische variant makkelijker is als de elektrische variant. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat welke muziekstijl het best bij je past. Kies je voor elektrisch? dan heb je als voordeel dat je eindeloos kunt variëren in geluiden. Daarentegen geeft de akoestische variant een natuurlijk geluid waarbij je akkoorden een mooie volle klank hebben. Dit type is daarom perfect te gebruiken ter ondersteuning van zang.

Beginners

Gitaren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Daarbij is het prijsverschil ook enorm. Als starter wil je natuurlijk niet duizenden euro’s uitgeven. Gitaren voor beginners zijn zeer geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Heb je een toekomstige superster die nog jonger is? Dan adviseren wij een Ukelele. Dit type is namelijk een stuk compacter waardoor je deze gemakkelijker meeneemt en vast kan houden.

Maxiaxi.com

Wil je ook graag een gitaar kopen? In het aanbod van MaxiAxi kun je terecht voor gitaren waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!

Vorige

Zelf een iPhone Pro 12 hoesje maken? Zo die je dat

Volgende

Deze veranderingen in huis zou je prima zelf kunnen aanpakken