Zo bereid een goede keeper zich voor op een nieuwe seizoen!

Als keeper draag je enorm veel verantwoordelijkheid. Je krijgt eigenlijk nooit echt een compliment, maar krijgt het wel te horen als je een doelpunt door laat. Het is dus niet de meest dankbare taak, maar ja: het is de leukste positie van het veld, want jij weet hoe belangrijk je bent. Binnenkort is het weer zover: een nieuw seizoen waarin jij jezelf mag laten gelden. Tijd om je voor te bereiden dus, wat je kunt doen aan de hand van onze tips!

1. Analyseer

Veel veldspelers denken dat alle keepers hetzelfde zijn, maar jij als keeper weet dat dit helemaal niet het geval is. Zo zul jij ongetwijfeld ook een voorbeeld hebben, wiens speelstijl jouw inspireert. Of je nou kiest voor een voetballende keeper of een echte lijnkeeper, het is heel goed wanneer jij deze keeper(s) goed analyseert wanneer je zelf niet aan het spelen bent. Je kijkt waar ze staan in bepaalde situaties, welke stappen ze zetten op welke momenten en hoe ze hun verdediging aanvoeren in belangrijke situaties. De volgende keer als zo’n spelsituatie zich voordoet in jouw wedstrijd, weet je precies hoe te handelen.

2. Training

Het is misschien nu wel zomerstop, maar dat betekent niet dat jij stil moet zitten. Sterker nog: dit is het moment waarop jij je kunt voorbereiden, zonder dat je dit direct hoeft te laten zien. Zo probeer je in de zomer goed door te trainen. Je gaat naar de sportschool, begint met hardlopen of doet gerichte keepersoefeningen waar je soms nog moeite mee hebt. Wanneer het seizoen weer begint, staat er een geüpdatete versie van jou. Je team zal niet weten wat ze overkomt, aangezien er geen bal meer invliegt.

3. Nieuwe gear

Als laatste is deze zomerstop ook het moment om van gear te wisselen. Vaak houden voetbalschoenen het slechts een seizoen vol, maar ook je keepershandschoenen, je ondershirt en je scheenbeschermers zijn aan vervanging toe. In dit geval is het slim om eens te kijken bij de keepersartikelen van Stanno. Je vindt hier alles wat je als keeper nodig hebt, waardoor jij voor het nieuwe seizoen weer zult schitteren als nooit te voren. Met nieuwe grip, nieuwe kracht en een verbeterde bounce ben je helemaal voorbereid.

Succes!

Hoeveel clean sheets weet jij dit seizoen te houden?

Hoe kun je het beste informatie onthouden en toepassen
Vorige

Hoe kun je het beste informatie onthouden en toepassen?

Volgende

Kleurrijke accenten: het toevoegen van kleur aan je tuinmeubelen